Днес ще поискам да стартира процедурата за избор на Инспектората на ВСС. Това съобщи пред журналисти в парламента народният представител от ДПС Делян Пеевски.

Възмутен съм от техните действия спрямо случая в Стара Загора, заяви Пеевски. Неотдавна той призова за спешни мерки по проверка на магистратите, работили по бруталното нападение над Дебора Михайлова, която бе нарязана с макетен нож.

Получих отговор как нищо не могат да направят, защото нищо не е нарушено. Вие как си представяте това?! Като видяхте това момиче, има ли нарушения?! Възмутително. Днес ще искаме старт, категоричен бе Делян Пеевски.

Първата, най-късно втората седмица на октомври, ще бъде първото гласуване на промените в Конституцията, коментира още Пеевски.

Пеевски възмутен заради случая с Дебора: Ще поискам да стартира процедурата по избор на Инспектората към ВСС

Всички промени на първо четене са сигурни. Допълнителни поправки ще правим между първо и второ четене на проекта, уточни народният представител.

В отговор на въпрос по повод службите и президента и днешната доста остра реакция на проф. Александър Маринов срещу идеята разузнавателните служби да бъдат обединени в една, Делян Пеевски коментира: „Нека чуем президента. Защо говори през говорители, а не лично?!”.

Попитан: „Ще викнете ли президента в пленарна зала за изслушване?”, Пеевски отговори: „Президентът винаги е добре дошъл в парламента!”.

Източник: blitz.bg