Едва ли за някого е изненада приземяването на поредната порция калинки в парламента след проведените парламентарни избори. Макар това да не е нищо ново, не може да бъде пренебрегнато като информация, защото очевидно е напът да се превърне в традиция.

 

Оказва се, че новият парламент се е напълнил с депутати, чиито биографии могат да събудят не само смях и съжаление – танцьорки на пилон, шофьори на такси, бивш борец, и разбира се да не пропуснем купищата роднини на партийните вождове.

 

Нова порция калинки кацнаха в парламента

Разбира се липсата на адекватно образование ще си каже тежката дума, а както винаги, най-потърпевши от това ще са всички онези, изпратили ги да коват закони и да решават съдбините на страната. Преглед на новоизлюпените депутати сочи, че най-ексцентричните представители са излъчени от „Възраждане“. Очевидно там критерият е вярност към вожда, а не образование или професионален капацитет.

 

Нова порция калинки кацнаха в парламента - Снимка 2

Звезделина Каравелова

Звезделина Каравелова е почти сигурната „копейка“, която Несебър ще изпрати в парламента. Макар доскоро в сайта на Възраждане да нямаше и дума за нея, мнозина подозират, че тя няма завършен дори осми клас. Тя обаче натри носа на скептиците, показвайки диплома за завършено средно образование през 2012 г., при това в доста зряла възраст – 21 години. Оказва се, че училището в Несебър, което е завършила, събира всички проблемни ученици от област Бургас, които напират за дипломи, въпреки че четат и пишат трудно. Дори и тази непретенциозна школа Каравелова е завършила с успех 4.28.

За сметка на това тя е оценявана по достойнство на конкурси за красота, а преди да влезе в политиката, е била келнерка.

 

Нова порция калинки кацнаха в парламента - Снимка 3

Николай Дренчев

И докато в останалите държави се изисква от политиците, макар и неофициално, солиден образователен ценз и богата професионална биография, то в България сме повече от големи либерали.

 

Друг такъв ярък пример е пловдивският таксиджия Емил Янков, понесен на крилата на „Възраждане“. След като стане народен представител, цял един бранш ще има свой представител в НС.

 

Нова порция калинки кацнаха в парламента - Снимка 4

Димчо Димчев

Янков твърди, че е икономист по образование. Като транспортен експерт, човекът си имал приоритети, по които ще работи в парламента – например строителството на повече кръстовища на две нива, за да се избегнат задръстванията в големите градове. За момента обаче пловдивският последовател на Копейкин е известен единствено като капацитет по лепене на плакати на забранени места. Запознати издават, че се натягал твърде много на лидера при всяка възможност и очевидно това е дало резултат.

 

Нова порция калинки кацнаха в парламента - Снимка 5

Даниел Александров

Да не пропуснем да отбележим и факта, че в парламентарната група на Костадин Костадинов се е заформила цяла семейна фракция.

Подобно нещо не си е позволявала дори БСП, пък било то и в най-силните й години.

 

Нова порция калинки кацнаха в парламента - Снимка 6

Димо Дренчев

Трима български патриоти и не по случайност възрожденци, сбъднаха мечтата си да се монтират на жълтите павета – Николай Дренчев, Димо Дренчев и Димчо Димчев.

Началото на фамилния депутатски „поминък“ е положено от Николай Дренчев, който минава за дясна ръка на Копейкин. Запознати твърдят, че той е ревностен пазител на изконните народни традиции и поради тази причина се къпе само в неделя. Някогашната му професия е била героична – пилот на МИГ, а днес – обикновен продавач на щори.

 

Разбира се и ГЕРБ има с какво да се похвали откъм семейни връзки. Така например Плевен праща в НС областният координатор на партията Валери Лачовски, който е брат на градоначалника на Кнежа – Илийчо Лачовски. Майка им Йорданка Лачовска пък е собственик на медицинската лаборатория в общинската болница, на която Валери е прокурист.

 

Да не пропуснем и бившия борец Даниел Александров, който е изключително ценен кадър за ГЕРБ и бе обявен като почти сигурен депутат веднага след изборите. Тук е моментът да отбележим, че близките му се хвалели, че той е съветник на Бойко Борисов, и редовно ритали мачлета заедно.

Разбира се за съжаление това далеч не са единствените калинки, набутани по един или друг начин в новия парламент.

 

Несъмнено на човек може да му се завие свят от роднински връзки!

Източник: Уикенд