В продължение на меко казано деликатния скандал в Община Добричка, за който множество медии информираха, в редакцията ни постъпи доста смущаващ сигнал, описващ далеч по-значими в обществен план деяния на кметицата Соня Георгиева. Те са свързани както с директно купуване на гласове за предстоящите местни избори, така и с незаконно обсебване на лични документи, принуда, незаконно разпореждане с бюджетни средства и ред други деяния, които представяме без редакторска намеса в изпратеното от подателите писмо.

 

Ето какво твърдят те:

 

“Пишем Ви за корупцията която се вихри в иначе спокойната ни селска Община Добричка.

На 16.10.2023г. е пусната жалба срещу Соня Георгиева за заплахи, принуда за гласуване за БСП на предстоящите избори и злоупотреба с Отпускането на целева помощ за отопление за отоплителен сезон 2020/2023 г. В Редица Села в община Добрич-селска под строгото командване на Георгиева се заявяват дърва за помощ за отопление за десетки десетки ЛИЦА ФАНТОМИ, на които им се подправят документите и им се предоставят дървата,  след това дървата се реализират към частни Фирми на половин цена и така държавата се ощетява с много десетки хиляди лева, така година след година, същата работа е и с наемането на всяко кметство с кмет от БСП на мургави работници чрез социалното подпомагане, на които дебитните им карти стоят в кметството и кмета тегли заплатите им.”

 

МЕГА СКАНДАЛ: Злоупотреби в Община Добричка

 

Редакцията ни остава в очакване компетентните органи да се сезират по повод така изнесените от подателите на сигнала данни. Екипът ни ще продължи да следи случая.

Източник: samoistinata.bg