Петър Куленски заяви, че победата за него не е изненада, а показател, че жителите на Пазарджик искат промяна.

С 53,94% подкрепа, той взима властта от досегашния кмет Тодор Попов, който бе на поста в продължение на 16 години и е известен със своята привързаност към „вещества от Колумбия“.

Според Куленски, голямата победа се дължи на желанието и стремежа за промяна на жителите на общината.

Той смята, че Пазарджик е управляван от тежък феодален модел в последните 16 години и не може да се говори за цветове. Куленски увери, че разполага със силен и мотивиран екип, с който се залавят за работа.

Отбеляза и, че Общинският съвет на Пазарджик в този момент е много фрагментиран, съставен от представители на 15 различни партии и организации. Въпреки това Куленски изрази надежда, че ще бъде възможно постигането на съгласие в местния парламент в името на Пазарджик.

Лошо, Тошо: Пълна ревизия в окрадения Пазарджик, къде потънаха 100 млн. лева?

Тодор Попов е готов за съда и оттам за Пазарджишкия затвор

 

Относно приоритетите си като нов кмет на Пазарджик, той посочи:

"Първо и най-важно, трябва да разберем какво наследство ни оставя предишното 16-годишно управление. Първоначалната информация ни сочи, че Пазарджик се намира в изключително тежко състояние, с дълг от над 100 милиона лева. Затова със сигурност ние ще проведем финансова ревизия на общината. Ще търсим партньори, поне в началото, защото ни е необходимо мнозинство. Но когато целта е подобряването на Пазарджик, със сигурност ще постигнем съгласие", заяви Петър Куленски.

Източник: narod.bg