Новият парламент започна прекратяването на пълномощията на народния представител Лена Бориславова от ПП-ДБ. Резултатите от гласуването са 181 „за“ освобождаването й от поста, а 40 бяха против.

Тя подаде оставка като депутат още в първия ден, а посоченият мотив е работата в партийната структура във връзка с предстоящите местни избори.

Лена Бориславова вече не е депутат

Преди стартирането на новото НС тя поиска от ЦИК да бъде заличена от списъците на действащите народни представители. Отговорът от избирателната комисия бе, че не могат да приемат заявлението за освобождение, защото е изтекъл срокът за отказ.

Това наложи Бориславова да положи депутатска клетва, а след това вече подаде оставката си, но този път до НС. По време на Великденските празници бе обявено, че тя е бременна и с Мирослав Иванов очакват бебе.

На нейно място в парламента ще влезе следващия от списъка Андрей Цеков, а вчера той също положи клетва.

Пред журналисти Бориславова обясни, че партията й до момента не се е явявала на местни избори и ги чака много работа и подготовка. За тях е важно да са добре подготвени и да организират хората по места, заяви тя.

Също така категорично заяви, че коалицията ПП-ДБ няма да подкрепят правителство на ГЕРБ, но ще направят всичко възможно за съставяне на кабинет, като вземат мандата.

Източник: dir.bg