Повече от очевидно е, че от „Възраждане“ са нетърпеливи да грабнат властта в свои ръце.

 

В този ред на мисли, те първи обявиха водачите на листи за предстоящите парламентарни избори на 2 април. И тук е мястото да отбележим, че са все същите лица-борци срещу ваксините и джендърите, спасители на българския лев и радетели за вечна дружба с Русия и Путин.

 

Копейкин нареди на челно места в листите на „Възраждане“ операторка на секстелефон

Хората в листите на Копейкин са или родом от Варна, или са завършили университета във Велико Търново, също като партийния лидер. Освен това биографиите им не показват особено големи постижения до момента, отново като Копейкин. Преди да тръгнат да спасяват България, те са работили като таксиджия, операторка на секстелефон, счетоводители, ченге, уволнено за корупция… Някои пък типично по български са в роднински връзки с партийния елит.

 

Напористата Искра Михайлова отново предвожда листата в Стара Загора. Преди стъпването й на политическата сцена тя си изкарвала хляба като труженичка на еротичен телефон. Тази й позиция обаче, както сами се досещате е спестена от биографията й. в родния й град си спомнят, че през 2019 г. финансирала кампанията си с пари на албанеца Леонидас Кадели, който е участник в телевизионно риалити, но разследван преди десетина години за наркотрафик, заедно с други албанци и сърби.

 

Предвид, че е член на УС на „Възраждане“, очевидно Михайлова се ползва с доверието на Копейкин. Злите езици носят, че той я издигнал, за да не избяга към партия „ЧЕСТ“, формирана от бивши негови сподвижници.

 

София-област също има атрактивен водач на листата – Александър Арангелов, който е бил полицай в столичното Трето РПУ до 2008 г., когато постъпва жалба срещу него. Според написаното, той поискал 2000 лв., за да прекрати водено разследване. След като сигналът стига до „Вътрешна сигурност“, Арангелов е арестуван, докато получава първата част от подкупа в размер на 1000 лв.

 

Любопитен факт обаче е, че любовта към лесните пари не е напуснала Арангелов и към днешна дата. Именно той отговаря да събирането на членския внос от местните структури на „Възраждане“. Ексдепутата от „Възраждане“ Елена Гунчева обърна внимание, че във финансовия отчет на партията пред Сметната палата няма обявен нито лев, въпреки че членовете си плащат чинно.

 

Веселин Вешев, по-известен като Веско Дупестия е друг забележителен кадър от редиците на партията, който ще се бори за депутатско място. Макар да няма кой знае какви професионални завоевания, е доказал верността си към партийната кауза. Той се прочу по време на водната криза в Перник като активен участник в протестите в столицата, които бяха организирани от „Възраждане“ и ръководени лично от Копейкин.

 

Като истинска българска партия, Възраждане държи на шуробаджанашките връзки. На избираеми места в листите могат да бъдат открити доста роднини. Първенец в тази практика е Николай Дренчев – дясна ръка на Копейкин, известен като ревностен пазител на народната традиция за къпане веднъж седмично – в неделя.

В миналия парламент, той успя да нареди на челни места съпругата си Красимира Цекова и двамата си братовчеди – Димо Дренчев и Димчо Димчев.  

Източник: Уикенд, crimesbg.com