Коя е депутатката от „Възраждане“ Звезделина Камелиева Каравелова? Сервитьорка, в което няма нищо срамно, участничка в местни регионални конкурси за миски, където редовно е подгласничка, гласи нов сигнал.

Изкусителката, по която точи лиги цялата партия на лидера Костадин, е завършила средното си образование с успех 4.28. Не е позорно. Позорното е, че го е завършила на 21 години!

Дипломата ѝ е със сериен № А-12, 022914 от 2012 година, когато е на 21.

Звезделина е родена на 18 октомври 1991-а.

 

32-годишното острие на ПП „Възраждане“ изпълни съкровената си мечта и след няколко неуспешни опита да стане я депутат, я общински съветник, най-после бе избрана.

 

Националният зам.-председател на патриотарите Цончо Томов Ганев реши да възнагради лоялността на една от най-верните си поддръжнички и я подсигури с депутатско място, заплата и всички произтичащи от това екстри.

 

За Звезделина се знае твърде малко. Името ѝ се появява за пръв път през 2016 година, когато е подгласник в нискоквалитетен конкурс за красота в Свети Влас. Впоследствие има и още няколко участия на модния подиум.

 

Звездата ѝ изгря по време на ковид протестите през 2020-2021 година, в които тя взе дейно участие. Понякога пресоляваше с крайно конспиративни твърдения, друг път истерично крещеше, смятайки, че така ще мотивира демонстрантите, а имаше и случаи, в които, облечена като американски хипар от 70-те, блокираше на своя глава ключови кръстовища в Бургас и оставяше стотици изнервени шофьори да чакат.

 

Още тогава бе ясно, че тя не просто изразява гражданска позиция, а очевидно бленува за политическа кариера на най-високо ниво.

 

И в интерес на истината отдавна щеше да е депутат, ако през 2022 година не бе избухнал скандалът с дипломата ѝ за средно образование, в който тя сама се въвлече заради хиперактивността си в социалните мрежи.

 

Тогава тя реши да отговаря на критик, който изрази съмнения дали изобщо има някакво образование и гордо снима дипломата си или поне само първата страница от нея. Единственото, което се виждаше, че е завършила несебърското ОУ „Любен Каравелов“ и серийният номер, който обаче е напълно достатъчен, за да имаш достъп до всички данни в електронния регистър на МОН, нещо, което Каравелова едва ли е знаела.

 

Дипломата показа, че тя е изкласила на 21 години с успех от 4,28. Това изглежда притесни ръководството на партията и в онзи момент тя бе понижена – от втора на трета позиция. На същите избори „Възраждане“ вкараха в парламента водача Цончо Ганев и щастливия втори Борис Аладжов, а Звезделина Каравелова остана в изчакване за своя звезден миг.

 

Той така и не настъпи на местните избори, защото несебърлии изглежда не я припознаха за свой представител в Общинския съвет и тя едва събра 200 гласа.

Звезделина Каравелова е неотлъчно до лидера на „Възраждане“ Костадин Костадинов на десетки протести в цялата страна. Лоялността й в крайна сметка бе възнаградена.

 

В известен период новата депутатка се оттегли от обществения живот, а причината бе щастливо събитие в личния живот – раждането на сина ѝ.

 

Звезделина има дълга връзка с популярен музикант от Несебър, който държи рок бара в града. Бъдещата депутатка често може да бъде видяна зад микрофона, зад бара или като сервитьорка в заведението на мъжа си, казват несебърлии. Някои смятат, че това нейно качество е положително, защото не се срамува от каквато и да е работа, но други са категорични, че е несъвместимо с претенциите, които самата тя има.

 

Професионалното ѝ битие преди време бе раздухано и от изгонената от „Възраждане“ Елена Гунчева, която недоумяваше защо Костадин Костадинов налага в ариергарда на формацията хора като Звезделина Каравелова, а самата тя с дипломи, ценз и добра професионална биография, е игнорирана.

 

Новата депутатка от „Възраждане“ действително е ценена от Костадин Костадинов, най-вече заради лоялността ѝ и участието в множество партийни демонстрации в цялата страна. Показателно е, че той стана кръстник на детето й и според запознати сам е настоял Звезделина да заеме третото място в бургаската листа, очаквайки, че ще стане от раз част от 50-ото НС.

 

Бургазлии с интерес ще наблюдават поведението на Звезделина Каравелова в парламента, защото извън НС тя имаше смелостта да влиза във вербални сблъсъци с редица изявени политици.

 

Историята помни и още един такъв случай – от опита да поучава президента Румен Радев, който прояви стоицизъм, изслуша я внимателно и по елегантен начин, демонстрира интелектуалното си превъзходство, без да уязвява противника си.

Учудващо на този фон е поведението на бургаски активисти от „Възраждане“, които от няколко дни се опитват да атакуват на тема образование друг нов депутат от региона – Радостин Колев от „Величие“, който е завършил средно специално в родното Поморие.

 

„Четем и се смеем. Радостин може да е със средно, но е човек, който е изградил сам бизнеса си и е в топ 5 по получени преференции в региона – познато име и в бизнеса, и в политиката, избран е преференциално за общински съветник преди няколко месеца. Неуместно е да отговаряме на „Възраждане“, но нека първо да погледнат своите редици“, каза активист на „Величие“ пред Флагман.бг.

Източник: narod.bg