Назначаване на свои хора по ключови места като министър, заплахи по плевенските улици, катастрофи по пътищата, замитани с рушвети, нахлувания в тоалетни, разводи, силиконови гърли, ренегатство от най-долен вид, гаври с опоненти и спортни величия, съмнителни обвързаности с политически партии и покровители.

 

Списъкът с постижения на адвокат Радостин Василев и отпреди броени дни бивш депутат от „Продължаваме промяната” за малкото време, в което стана част от обществения и политически живот, съперничи с изцепките на няколко родни държавници за десетилетия накуп.

 

Изцепките на Руди Гела край нямат

Последното изпълнение на политическия ренегат отпреди седмица успя да накара дори Асен Василев да се ококори повече от обичайното си състояние, след като Василев записа тайно заседание на изпълкома на ПП, а след това го публикува и разтърси държавата с поредния скандал на фона на инфлация, криза и война на прага ни, а Василев и компания се наложи да се обясняват пред прокуратурата.

 

А че Кирил Петков и Асен Василев са политици без никакъв нюх как да подбират екипа си, Руди Гела, както нацията нарича бившия министър на спорта, им показа през цялото време, през което бе по върховете на властта. Уви, на харвардските гении не им светна нито една лампичка.

 

Радостин Василев, изстрелян от покровителството на Слави Трифонов в Министерски съвет, се превърна в един от най-скандалните политици още с първите си стъпки на жълтите павета. Плевенският адвокат, чиято кантора в столицата се говори, че е в приземен етаж на блок в „Студентски град”, стана епицентър на партийна драма още с прощъпалника си в политиката. Че Татяна Дончева е мъжко момиче е едно, но че Василев постъпи крайно неджентълменски с нея още през 2021 г. е друго – той изтърси как Дончева била дамата, която му предложила 500 000 лева, за да разцепи „Има такъв народ” и ако нейната партия получи третия мандат от президента, да може с тези гласове да реализира правителство.

 

Всъщност, след като гръмко обяви опита за изнудване, написан уж на листче, дискретно бутнато от Дончева към Василев, бъдещият спортен началник се отметна и разясни, че тя не му била предложила сумата словесно, но той усетил намек. Нужното обаче е сторено – Василев става тема №1 в медиите, хората на Слави Трифонов са „бели и добри”, а злите „стари кучета” в политиката като Татяна Дончева са корумпирани и безчестни. За първото не е сигурно, че важи за Василев, но за второто той в течение на мандата си като министър успява да бие дори и най-обръгналите в измамите политици.

 

А поведението му продължава да е крайно грубо и грозно спрямо опонентите му, като този път Василев прехвърля словесната си агресия към мъж. Стабилен юрист, адвокат на ЦСКА, Василев подхваща с грозни коментари и снимки пиарът на ГЕРБ Никола Николов. Николов, който с насмешка коментира мускулестата визия на бъдещия министър на спорта получава грозен отпор, като сам славистът му публикува нелицеприятен фотос по гол тумбак, намазан с лечебна кал.

 

Словесната война съперничи по достолепие само на битките между Алисия и Николета Лозанова от близкото минало, а нивото на човека на Трифонов не допира и брадичките на силиконките.

 

Инсталиран на топлия пост в министерството, Радостин Василев вече намира нови мишени за атаките си – шефове на спортни федерации. Стига дотам, че обижда психическото състояние на Илиана Раева, легенда в художествената гимнастика и самата тя шефка на ресорната федерация и се налага футболния ас Наско Сираков да звъни лично на Руди Гела, за да го озаптява.

 

Разбира се, случаят с Татяна Дончева се повтаря – Василев гръмко разкрива думите и молбите на Сираков и обявява, че „започват семейни войни с мен”. Поредното огласяване на личен разговор отново не показва нищо нередно за тандема Петков-Асен Василев и те си затварят очите пред факта, че министърът в кабинета им прави скандали, тероризира шефове на федерации и назначава дами с визия на миски в спортния тотализатор, а обществените му поръчки и конкурси за реклами в метрото ощетяват с милиони тотото. Разправиите му и заплахите срещу журналисти са нищо за имиджа на правителството, а лидерът Слави Трифонов си затваря очите…

 

А Руди Гела не мисли само за властта на покровителя си и приятелите си, които назначава наред из спортните институции. Власт получава и семейството му. Съпругата Нина, която е първа красавица и инкрустирана с едър силиконов бюст, някак успява да стане от днес за вчера зам.-директор на столичното Трето районно управление, без нито ден стаж в системата на МВР, а само с диплома по право от Великотърновския университет.

 

Говори се, че с ходатайството си пред „колегата министър” Бойко Рашков, Радостин Василев успява да инсталира жена си в силовата структура. Там служителите са потресени от визията на новата си шефка и странния й диалект, още преди да лъсне след време персоната Симона Радева – силиконовата гърла, ортак на Георги Семерджиев.

 

Нина, която има момченце от Гела, обаче е една от първите, които се отдръпват от Руди. Красавицата, която вече е със стабилна работа и с нови контакти в София, загърбва плевенското минало и настоящия си съпруг и двамата се разделят. Нина не ще и да чуе за Радостин, който според запознати обичал да отморява от властовите дела не в семейното огнище, а  с манекенки в скута си. Двамата се развеждат тихомълком през 2022 г., а Нина продължава живота си без Радостин, въпреки че медиите са залети от сърцераздирателни истории за голямата им любов, красотата им и перфектното семейство.

 

Нина е първата, която се отдръпва от Руди Гела и къса с него. Вторият е Слави Трифонов. Разводът обаче тук е по инициатива на Василев, който в името на парите отцепва шестима от депутатите на Трифонов от парламента в секундата, в която и Дългия решава да се разведе с Кирил и Асен Василев.

 

Интересите на спортния началник да остане във властта стигат дотам, че лъсва нова интрига – Георги Георгиев, един от ренегатите разкрива, че Василев е поискал пари от премиера в оставка, за да доразруши ИТН и да му достави още 12-15 депутата. Де жа вю за казуса с Татяна Дончева, казват си някои, вече по-скептични дали наистина поразяващата уста на родната политика е била тази, която е „предлагала” пари.

 

Подобно поведение по никакъв начин не спира устрема на „Промяната” да осинови Руди Гела в екипа си, а Слави Трифонов се извинява публично на електората на Плевен, България и на всичките си симпатизанти. „Искам извинение от гражданите на моя роден град Плевен, че в крайна сметка съм постъпил безотговорно и съм позволил такъв човек въобще да стане известен”, пише Трифонов и се превръща в първия партиен лидер в историята, който иска официално извинение от електората за своя лична грешка. Ала не го прави навреме.

 

Василев успява да сътвори още доста зулуми под благото око зад тъмни очила на Слави. В началото на 2021 г. 36-годишният спортен адвокат Радостин Василев навлиза в насрещното движение и се удря челно в колата на 58-годишния Красимир Генов.

 

За да затвори устата на потърпевшия, който с бързата си реакция успява да избегне фатален за себе си удар, Радостин Василев му подарява стар „Опел” от 2006 г., а заедно с дежурния си компаньон Венцислав Петков отива на гости в дома на Красимир Генов за рождения му ден. Като кандидат-депутат пък спретва гръмовен скандал насред улиците на Плевен срещу бизнесмена Христо Аврамчев:

 

„Ще видиш ти Кумчо Вълчо как ще те схруска. Да знаеш – аз, каквото си поискам, го правя, а теб няма да те има! Затваряй си човката!”, защото Аврамчев имал неблагоразумието да направи забележка на гелосания политик, че паркира „Мерцедес”-а си пред гараж.

 

Слави не казва нищо и когато неговият министър нахлува в тоалетната на ресторант „Клуб 101”, търсейки тогавашната си любовница, психоложката Ралица Младенова, за която получава сигнал, че му изневерява. Грандиозното му отмъщение срещу ресторанта, приютил прелюбодейката е в последните си дни като министър да затвори заведението, а преди това собственикът Александър Сталийски го прави за смях, като окачва портрета му по гащи в тоалетната на ресторанта.

 

От мазето в „Студентски град” до министерското кресло Василев се катери с мнозина покровители, ала поведението му на върха на властта показва всъщност какво да очакват всякакви следващи такива.

 

Това не пречи по никакъв начин нито на Кирил Петков, нито на Асен Василев, който обаче днес му сърбат попарата, защото адвокатът от Плевен е намерил нов опекун, който явно прави нужното, за да си осигури слугинаж от страна на бившия министър. И ако този опекун не си е взел поука и разчита „верният” Руди да дискредитира опонентите му със записи и скандали, то явно ще е следващият, който ще изгори.

Източник: Уикенд