Новините за бившия депутат и министър от ГЕРБ – Николина Ангелкова не са никак добри. 

Оказва се, че е била отстранена от листите на партията за предстоящите парламентарни избори, които бяха насрочени от президента Румен Радев за 2 октомври. Причината за отстраняването й обаче не са международните й ангажименти, а близостта й със знакови лидери от ПП и в частност семейство Лорер, които са й кумове.

Преди няколко дни Николина Ангелкова обяви лично, че няма да участва в предстоящите избори. Тя подчерта, че ще насочи усилията си в подпомагането на ГЕРБ в международната дейност и привличането на външни инвеститори за страната ни. 
От думите й става ясно, че в средата на следващия месец ще лети за САЩ, за да вземе участие в Интерпарламентарния съюз САЩ – Китай – ЕС.

Организацията, председателствана от Марко Рубио съществува от няколко години като международен форум, на който се дискутират икономически и политически проблеми между САЩ, Китай и ЕС. 

Познавачи на международната политика издават, че организацията не е с особена тежест, а по-скоро временен пристан за пенсионирани политици. Форумите на организацията се провеждат три пъти в годината и са с продължителност няколко дни. Те обаче в никакъв случай не гарантират постоянна трудова заетост на участниците в тях.

Запознати издават, че Николина Ангелкова е била разжалвана от редиците на ГЕРБ лично от лидера Бойко Борисов заради заиграването й с Лорер от ПП. За никого не е тайна, че семейство Лорер са кумове на Ангелкова. Три години по-късно тя се разведе с мъжа си, но пък запази близки отношения с кумовете.

Мълвата носи, че само през настоящата година, Николина Ангелкова е била на три луксозни почивки зад граница в компанията на семейство Лорер. Нещо повече – тя дори била оставяна от ПП да си прекарва интересно в Министерството на туризма.

Още в нощта на 17 март, когато бе арестуван Бойко Борисов избухнаха съмнения, че Николина Ангелкова действа като троянски кон на ПП в ГЕРБ. Тогава именно тя бе единственото знаково лице на партията, което не се появи пред дома на лидера в Банкя, за да се поинтересува за съдбата му. Вместо това тя останала на късно заседание на парламентарната комисия.
Тогава мнозина от съпартийците й я заподозряха, че тя е знаела за ареста, но си е замълчала.

Освен това функционери от ГЕРБ подмятат, че за нея се носят неприлични слухове, които я обвързват с Младен Михалев-Маджо.
Припомняме, че още през 2018 г. тя бе обвинена от тогавашния вицепремиер Валери Симеонов, че прокарва интересите му в туризма. Освен това Ангелкова често била забелязвана в хотела му в Слънчев бряг.

Лидерът на НФСБ не скри изненадата си от необяснимото богатство на Ангелкова, която е собственик на къща с размерите на прогимназия, находяща се на столичната улица „Липа“ в кв. Бистрица.
В последствие тя се оправда, че имотът е собственост на родителите на вече бившия й съпруг.

Неотдавна стана ясно, че Николина Ангелкова е собственик на апетитен имот в Созопол, намиращ се на метри от морето.
Собствеността на 43-годишната кърджалийка се простира на обширните 3 декара. Точната му цена, обявена пред данъчните е 557 412 лв. При все, че по документи теренът се води земеделска земя, статутът му винаги може да бъде променен и мястото да се превърне в годно за законни строежи. 

Тя е записала, че средствата, с които е закупила имота, са от банков кредит, както и дарение от родителите й. Това става ясно от декларацията й пред КПКОНПИ.
 Източник: Уикенд

И Николина Ангелкова аут от листите на ГЕРБ. Ето каква е причината!