Хасан Азис е един от фаворитите да поеме ДПС. Той е сред приближените на Ахмед Доган, благодарение на когото оглавяваше Кърджали в продължение на 20 години.

Управлението на Азис обаче е повече от скандално, защото завеща на общината 60 млн. лв. дългове, без да се брои безлихвеният заем, който Кърджали получи от Министерството на финансите преди 2 години.

По-скандалното обаче е, че Хасан Азис е свързван с много от фирмите, които НАП е погнал за данъчни измами. Сред тях са „Бонев транс груп“ ЕООД, „Голден пойнт инженеринг“ ЕООД, „Арда инвест“ ЕООД, „А-ни 9“ ЕООД, „Златен трикотаж“ ЕООД. Цели 50 са фирмите от орбитата на бившия кмет на Кърджали, които са разследвани от НАП.

Сред разследваните са пътно-строителният бос Юлиан Инджов и бившият общински съветник на Кърджали Ахмед Моллахасан. Двамата са разследвани за злоупотреба с финанси за над 15 млн. лв.

Сред проверяваните е и близкият до Румен Гайтански – Вълка Стефан Пешев, който беше част от управата на футболния клуб „Арда“.

Всичките те са в тесни връзки с Хасан Азис и толкова години са крали с неговата благословия, като се предполага, че и той се е облажил с множество рушвети.

Наскоро с незаконни пари започна строеж на сграда между блоковете 51 и 52А, но заради народното недоволство настоящият кмет Ерол Мюмюн спря строежа.

След проверка се е оказало, че инвеститор на сградата е шофьорът на Хасан Азис, а квадратният метър е пуснат в продажба за по 1400 евро. По всяка вероятност Азис ползва шофьора си като подставено лице, за да измами община Кърджали и цялата държава.

Въпреки всичко това Хасан Азис все още е сред приближените на Ахмед Доган и дори се спряга неговото име за нов председател на ДПС. Ако самият Доган не се завърне, е много вероятно именно скандалният бивш кмет на Кърджали да оглави Движението за права и свободи.

Източник: Уикенд, Crimesbg.com