Разследван за сексуално посегателство издигат СДС-Видин за кмет на община Чупрене във Видинска област. Настоящият кмет на село Чупрене Анжело Добричов през 2008 г. е разследван за сексуален тормоз над 14-годишно дете, пише "Скандал". Историята е разкрита и публикувана от журналиста Мартин Карбовски.

 

Добричов през 2008 г .е кмет на село Горни Лом, Видинско, издигнат и подкрепен от Българската социалистическа партия/ БСП/. Възползвайки се от факта, че е влиятелен в селото, 44-годишният тогава кмет в продължение на доста време показвал сексуални мераци към малолетно момиче. Ходел в училище при нея, возил се с детето в училищния автобус. Има и очевидци как я е опипвал с очевидно сексуално намерение.

 

Бащата на момичето най-накрая разбира за действията на кмета с детето му и взима мерки, както се прави по селата, когато няма полиция. Той набива похотливеца. Но после подава и сигнал в прокуратурата в Белоградчик. Но от там след проверка излизат с решение, че няма данни за престъпление от страна на кмета Анжело Добричов и прекратяват производството.

 

Гърми скандал - кандидат-кмет на СДС разследван за педофилия

През 2019 г. ГЕРБ-Видин издигат за кмет на община Чупрене същият този Анжело Добричов. Избран е, но през целия си мандат води война с общинския съвет. И от двете страни се подават жалби и контра жалби в прокуратурата. От битките потърпевши са жителите на общината.

 

Случва се и следният парадокс. Чупрене е единствената община в България, която е върнала 650 000 лв. на държавния бюджет, защото не е усвоила парите за капиталови разходи.

 

Заради проваления мандат от ГЕРБ свалят доверието си от Анжело Добричов и ще номинират друга кандидатура за кмет на предстоящите избори. Но какво излиза и какво се случва по места из страната. Един човек, в случая Добричов първо е кмет от БСП, после от ГЕРБ, а сега за изборите е издигнат от СДС. Колкото и да е абсурдно, това е реалността в България.

Източник: pik.bg