По време на визитата му в Приморско през миналия уикенд, бодигардовете на премиера Николай Денков го охранявали даже и в морето от страх да не се удави или да не бъде нападнат, разкриват плажуващи на Северния плаж в града, станали свидетели на безпрецедентните мерки за сигурност, прилагани спрямо него.

 

Припомняме, че миналия петък Николай Денков изненадващо се появи в курортния град на юг от Бургас, за да присъства на ултракрос триатлона „Лъвско сърце“ и за да връчи купите на победителите, преодолели 3 км плуване в открито море, 116 км планинско колоездене и 21 км бягане в пресечен терен.

 

Мнозина обаче заподозряха, че триатлонът за издръжливост е само претекст на Денков, за да отскочи за два дни до морета и да „поваканцува” преди подновяването на горещия политически сезон. Премиерът в крайна сметка е изкарал само 2-3 часа на плажа и то сутринта на 3 септември – навръх рождения си ден – появил се е около 10 ч. сутринта на плаж в близост до резиденция „Перла“, в района около плажния бар „Бохеми“, следван от няколко униформени служители на НСО и от цивилни държавни гардове по бански, като дори в морето е бил обграден от плуващи около него охранители.

 

„Влезе да се изкъпе в морето и двама гавази също го последваха, може би защото имаше вълни. Присъствието му на Северния плаж нямаше как да остане незабелязано заради многото униформени охранители със слушалки на ушите“, разкрива очевидец.

 

С охраната на премиера в Приморско бяха заети рекордните 12 охранители от НСО, както и два патрулни автомобила на МВР. Бодигардовете на Денков ескортираха блиндираната му лимузина „БМВ” с два джипа „Тойота Лендкруизър“ и един „Рейндж Ровър“.

 

Денков се настани в президентския  апартамент на 5-звездния хотел „Белведере“, като заради неговото присъствие цял етаж в най-луксозния хотел в Приморско беше отцепен и опразнен от туристи, а въоръжени с пистолети и късоцевни картечни автомати мъже дежуряха пред асансьора, както и на оживената и препълнена с туристи крайбрежна улица „Бриз“.

 

Гардове пазят Денков и в морето, за да не се удави

В помощ на държавните гардове униформени полицаи, ползващи два патрулни автомобила на МВР, умело пренасочваха пътникопотока и особено тийнейджъри, фучащи безконтролно с тротинетки и електрически триколки под наем – атракция, строго забранена в повечето курортни градчета, но достъпна дори за деца под 10-годишна възраст в Приморско и довела до няколко сериозни инцидента това лято.

 

„Трябваше някое хлапе да се блъсне в Денков, че да се сети кметът да забрани опасните триколки, развиващи скорост, от 25 км/ч“, коментираха по този повод жителите на града.

Други пък набързо направиха калкулация колко е излязъл престоят на Николай Денков на морето – цената за нощувка в президентския апартамент е 700 лв., а според неофиициална информация от служители на хотела, придружаващите го охранители от НСО също са били настанени в стаи в 5-звездния хотел, всяка от които струва „само“ по 280 лв. на данъкоплатците.

 

Денков отпраши към София в ранния следобед на 3 септември, за да се озове часове по-късно в турския ресторант „Тюркоаз“, който беше затворен за рождения му ден.

Сред присъстващите над 100 гости за рождения му ден са били политици от всички партии, но Бойко Борисов не е бил сред тях, макар да е получил покана.

 

Два дни по-късно премиерът отново се върна на морето, но този път по трагичен повод. Той пристигна спешно на 5 септември, за да координира кризисния щаб след невиждания потоп.

Източник: Уикенд