Праволинеен човек е бившият ни държавен глава Росен Плевнелиев - хареса ли жена, води я до олтара, както си му е редът. Не я кара да живее с него само на семейни начала, както се изтарикатяват мнозина вече... Разбира се, това е в кръга на шегата, но реално Плевнелиев наистина би могъл да се цани за рекордьор по бракове (още малко му трябва).

Докато за втората му жена - прословутата първа дама Юлияна Плевнелиева, на която не видяхме очите, както и за настоящата - Деси Банова, се говори и пише много, то първият брак на президента оставаше в сянка и дълбока мистерия.

Е, ето че истината излезе наяве и вече можем да видим Вероника Кавракова пред нас, от плът и кръв. Да, това е ученическата любов на Плевнелиев като двамата се взимат още съвсем млади. Вероника е от Благоевград, а с Росен нямат деца. Причината за това не е ясна, но и бракът им така или иначе не трае дълго.

След като той заминава да работи в Германия и започва свой бизнес, отношенията им малко по малко се пропукват и двамата решават да се разведат. Делят имуществото си, което е общо след сватбата, но скандали и омраза няма. Дори до днес двамата са в приятелски отношения, а на няколко пъти и работели заедно по проекти. Вероника работи към "човешки ресурси", но има дълъг стаж и в банкови институции.