Едно от основните лица на ДПС Джевдет Чакъров е направил от сина си алчен и нагъл човек, готов да минава през трупове, за да трупа пачки. Именно това прави 35-годишният Сами Чакъров край Мъглиж в момента.

Само след дни предстои отварянето на поредния соларен парк, което се спонсорира от фирма на Сами. Стойността му е 100 млн. евро, като се очаква да скочи двойно в следващите етапи на развитие.

Тази сделка ще донесе милиони левове в джобовете на Чакъров-младши и хората около него. Соларният парк ще бъде изграден на 1270 декара площ, но алчността на Сами и компания е толкова голяма, че те са кандидатствали за още 55 декара.

Синът на Чакъров изобщо не трепва пред факта, че ще строи на територия, на която е установено наличието на европейски лалугер, а унищожението му е престъпление. На Сами обаче не му пука за някакви животни, щом може да гушне милиони.

Освен това склоновете на Верила също ги чака тежка съдба. Ще бъдат залети от пластмаса, което значи, че виреенето на гъби там ще бъде унищожено. Още едно природно престъпление на Сами Чакъров и фирмите около него.

В същото време Община Дупница, вместо да ги спре, ги поощрява и помага. Както се казва, с пари всично е възможно.

Инвеститорът е „Белозем солар парк 2”, което е съдружие между „Сизиджи” и „Ес Солар”, като последната е фирма на Сами. Другите участници в сделката за соларния парцел край Мъглиж са Асен Христов, Велислав Христов и Кирил Бошов, които са съдружници в „Еврохолд”.

Едва на 35 г., Сами Чакъров е вече сред най-богатите предприемачи у нас, особено в енергийния бизнес. При него обаче много от парите са с недоказан произход, а скандалното е, че държавата не му иска дори обяснение.

Наглостта явно е присъща за сем. Чакърови. Бащата, който беше зам. министър на екологията в кабинета на Сергей Станишев, е декларирал, че вкъщи притежава 545 235 лв. Сума, която не може да докаже откъде му е дошла, но я декларира, защото е наясно, че прокуратурата спи.

Източник: Уикенд, Crimesbg.com