Евродепутатът от квотата на ДПС Илхан Кючюк се оказа не просто гей, а мошеник от класа. В продължение на 10 години в Брюксел и Страсбург той се е сдобил с много повече финансови средства, отколкото са обявени официално.

Истината е, че над 3 млн. лв. са били отклонени от Кючюк в неговия джоб, което на практика е кражба, Той го е направил чрез заплати на сътрудници, наеми за офиси, рекламни материали и мними социални проучвания.

На месец Илхан си е докарвал над заплатата чрез измами между 2000 и 20 000 евро. Направил го е чрез всичко гореспоменато, но особено нагла е схемата му със сътрудниците. Като съпредседател на либералите от партия „АЛДЕ“, той е назначавал на длъжности хора от ДПС, които после буквално обирал. Взимал им половината от заплатата всеки месец, като се оправдавал, че Ахмед Доган искал така, защото ДПС имало нужда от това. Всъщност обаче Доган не е видял и стотинка, а Кючюк прибирал тези пари в собствените си офшорни сметки.

Ясно е, че такъв престъпник не става за лидер на втората по сила парламентарна сила по вота на избирателите, но доскоро Ахмед Доган се двоумеше между него и Хасан Азис, който срина Кърджали, докато беше кмет на града.

Илхан Кючюк обаче най-вероятно няма да получи поста, защото в ДПС не е прието хомосексуалисти да бъдат начело на Движението. Любовникът му Веселин Тончев е напът да го закопае, тъй като връзката му с Илхан вече не е тайна.

Източник: Уикенд, Crimesbg.com