Задачата му била поставена от Петков

Лидерът на ИТН – Слави Трифонов изпрати джипове с охранители да му докарат депутатите от партията, за които има съмнения, че са се продали. Възнамерява да ги подложи на детектора на лъжата.

Причина за това са съмненията, че част от тях са получили солидна сума, за да се отцепят от него и да сформират нова парламентарна група. Тази врътка ще задържи Кирил Петков още доста време на власт.

Оказва се, че Трифонов е изтеглил депутатите си от коалицията точно заради този упорит слух в политическите среди.

Депутатът Настимир Ананиев раздавал пачки за…

Запознати издават, че хората на Кирил Петков работили по задачата с пазаруването на депутати още от средата на април. Двамата с Асен Василев усещали накъде започва да духа вятъра и си дали ясна сметка, че Дългия е непредвидим партньор и се готви да напусне коалицията.

Според мълвата от ПП са успели да купят между 10 и 25-те депутати на шоумена, който е отскоро в политиката. На всеки от отцепниците били обещани по един милион лева.

Народният представител Настимир Ананиев бил натоварен със задачата да води преговорите по вербуването им.

Трифонов настоявал всичките му народни представители да минат през детектора на лъжата, тъй като само по този начин можело да се разсеят съмненията, че някой от тях е прибрал крупната сума. Изненадващо или не обаче преобладаващата част от тях категорично отказали да се подложат на полиграфа.

Припомняме, че броени минути, след като Кирил Петков обяви, че ще разчитат на подкрепата на някои от депутатите на Слави и предпочита правителство на малцинството пред това постоянно да му бъдат извивани ръцете, съмненията, че ПП отдавна са съумели да вербуват някои от хората му се засилиха още повече.

Освен това стана ясно, че Петков си е осигурил и двама от депутатите на „Възраждане“, които нямало да се явяват в пленарната зала.

Лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов, по-известен като Копейкин отдавна изрази съмнения, че имало опити да бъде пробита групата му.

Източник: Уикенд