Единственият народен представител от ГЕРБ, който се обяви "против" кабинета "Денков-Габриел" и срещу премиера акад. Николай Денков, е Делян Добрев. От общо 69 депутати от групата на Борисов в пленарната зала, 68 гласуваха "за", а единствено той "против".

Делян Добрев остава с 2-те си ръце, но дали се разделя с ГЕРБ?

Добрев преди това обяви, че ако подкрепи правителството на ПП, трябва да си отреже поне едната ръка, но днес успя да запази горния си крайник си с алтернативния вот. Но това действие от своя страна доведе до възприемането му като "черната овца" в редиците на ГЕРБ.

Бившият енергиен министър по-рано заяви, че по-скоро ще си отреже ръката, отколкото да приеме коалиране кабинет на ПП-ДБ. След взимане на решението за излъчване на общо правителство, лидерът на ГЕРБ шеговито заяви, че му е прибрал всички ножове и триони.

Делян Добрев остава с 2-те си ръце, но дали се разделя с ГЕРБ? - Снимка 2

Веднага след гласуването в залата, Добрев обяви във своя Facebook профил: "Гласувах "против", защото продължавам да смятам, че ПП са сбирщина от измамници, жадни за власт. Чакам с нетърпение да гласувам "за" при първия вот на недоверие към това правителство... И ми се струва, че този момент ще настъпи доста бързо!"

Той не се примири с коалицията между ГЕРБ и ПП и неотдавна призова: "Ако ПП имат малко достойнство, трябва да напуснат политиката завинаги".

Източник: lupa.bg