Политически анализатори, близки до президента Румен Радев, смятат, че има потенциал за поява на алтернативна националистическа партия, като опцията на Костадин Костадинов – Костя Копейкин и неговата партия "Възраждане" не е достатъчно приемлива за масовия избирател.

 

Според социологически изследвания, поръчани от кабинета на президента, "Възраждане" няма голям потенциал за значително подобрение на резултатите си в случай на нови избори, които Румен Радев силно желае.

 

Държавният глава Радев гласи заместител на „Възраждане“

Възникващата ниша е за една нова националистическа партия, която да представлява хората, които не са ентусиазирани от западните идеи, но също така не желаят напускане на НАТО и ЕС. Тази партия трябва да се насочи към привличане на тези гласове и да предложи алтернатива на текущата политическа сцена.

 

При задаващия се срив в резултатите на ГЕРБ и коалицията ПП-ДБ една

такава нова формация или коалиция, може спокойно да събере дори 20% от гласовете, показало изследването. След това за опитните кукловоди няма да е проблем да сглобят правителство с неформалната подкрепа на отцепили се депутати от „Възраждане” и БСП.

 

От Брюксел нееднократно са намеквали, че участието на Копейкин в управлението ще доведе до моментално спиране на фондовете. Мнозинство, събрано с дирижирано отцепени депутати на „Възраждане”, няма да е проблем пред усвояването на милиардите, потриват ръце хората на президента.

 

Още повече, че на хоризонта се задава и партия около главния прокурор Иван Гешев. Очаква се

след отстраняването си от поста Гешев, който също го играе патриот, да влезе ударно в политиката с имиджа на борец срещу Бойко Борисов. Кауза, която от последните няколко предсрочни избори стана ясно, че са готови да прегърнат стотици хиляди нашенци. Така мечтата на Радев да дирижира и редовно правителство може да се сбъдне.

 

И докато главният прокурор с различни юридически врътки може да остане доста месеци на поста си, нуждата от нова патриотична формация, контролирана от „Дондуков” 2, не търпи отлагане. За главната роля на лидер е харесан прочутият в социалните мрежи политолог Кристиян Шкварек, твърдят запознати. Източници от „Възраждане“ разкриват, че президентският план вече е стигнал и до ушите на вожда Костя Копейкин.

 

Русофилът моментално е дал нареждане да се активират стотиците партийни тролове, които денонощно да сипят обидни коментари и клевети към конкурентния му патриот.

Кристиян Шкварек, който е представител на Европейските консерватори  и председател на Младежкия консервативен клуб в България, доскоро бе едно от знаковите лица на ВМРО и дори се кандидатира с тяхната листа за евродепутат. След като „войводите” залязоха, патриотът с полски корени започна да гради собствен проект. Тезите му съвпадат с някои от ключовите опорни точки на руската пропаганда.

 

Формално Шкварек се обявява за противник на т.нар. специална военна операция в Украйна, но с половин уста признава, че заради интригите на Запада Владимир Путин има някакво основание да нареди нападението. Патриотът Кристиян Шкварек е яхнал и любимата на Москва борба срещу джендърите и гей парадите

 

Представяйки се за националист с консервативен уклон, той ежедневно зове феновете си във фейсбук на борба срещу налаганата от Запада либерална пропаганда, която имала за цел да отрови умовете на българските деца.

Шкварек е яростен противник на правителството на Николай Денков, обвинявайки кабинета, че веднага ще ратифицира Истанбулската конвенция. Как точно ще стане, след като Конституционният съд обяви, че това е невъзможно, в пропагандата на консерватора не се уточнява. Другата седмица Шкварек стяга и поход в защита на семейството, който ще се проведе в деня, когато е и гей парадът в центъра на София.

 

Веднага да уточним, Костадинов в никакъв случай не е разлюбен от русофилските си господари. Дори напротив, кукловодите в сянка разчитат на него чрез митинги, блокади на различни ключови точки в страната и ексцесии в парламента да създаде максимален хаос в държавата и да помогне за свалянето на кабинета на академик Николай Денков. С хора като военния министър Тодор Тагарев е ясно, че новото правителство ще е открито прозападно и отново ще започне да подкрепя с оръжие Украйна.

 

Още в следващите дни се очаква, макар и без много шум, да се задвижи сделка зa продажбата на стотици хиляди снаряди за Украйна които са изключително нужни за пролетната офанзива на Киев срещу руските окупатори. Румен Радев и правителството му още преди месеци обещаха на съюзниците от НАТО, че ще изпратим снарядите, но сделката умишлено се бави и протака с всевъзможни причини. По план мунициите е трябвало да напуснат България в посока Полша още преди месец и половина, но и до момента всички снаряди са си тук. След гласуването на редовния кабинет нa „Промяната” и ГЕРБ увъртания повече няма да има, твърдят запознати. Затова и всички възможни руски. приятели в България са активирани да бунтуват народа.

 

Разбира се, истинските причини не се обявяват. Копейкин и другите русофили обвиняват „Продължаваме промянатa" и „Демократична България”, че са предали избирателите си, съюзявайки се с ГЕРБ. Колкото до партията на Борисов, разчита се, че голяма част от българите не са щастливи от завръщането му в управлението. Активна роля в борбата за сваляне на правителството е отредена именно на „Възраждане", които са започнали масово да събират всевъзможни хора от цялата страна за серия протести в центъра на София.

 

Запознати  разкриват че пари за организиране на бунтовете, плащане на транспорт, купуване на сандвичи и дневна надница за участниците не се жалят. Вождът Копейкин обявил, че има неограничени средства. Сега е моментът ДАНС да покаже, че наистина защитава националната

сигурност...

източник: Уикенд