Слабата професионална биография на Пламен Янев потвърждава непригодността за поста на областен управител. Некомпетентността му застрашава редица важни проекти за областта, като най-неотложният от тях е реконструкцията на язовир Ясна поляна, където областта ще загуби над 20 млн. лв. държавно финансиране, като неусвоено и ще постави отново крайморските общини пред риск от санитарна катастрофа през следващата година. 

Макар и да е написал, че е работил в международни и български компании от финансовия сектор, от негово интервю през 2013 г. разбираме, че няколко години  (4-5) е работел като служител в банка и се занимавал със застраховки. Но да работиш на гише в клон в малко населено място на международна банка или застрахователна компания не те прави отявлен експерт в икономическата и финансовата област, за какъвто иска да се изкара самият Янев.

Бургазлии вдигнаха ръце от партийната калинка Пламен Янев, искат друг областен управител

За 5 месеца, откакто  управлява област Бургас, Пламен Янев забърква само скандали

Пламен Янев обича да се занимава с неприсъщи за поста си дейности и инициативи. Зад тях прозира очевиден политически популизъм, някакъв нескопосан опит за партийно строителство и борба за издигане на избираемо място в някакви бъдещи избори. Задълженията на областен управител, които са му вменени по закон са оставени на заден план. 

В първите месеци от своето управление Пламен Янев посвещава на налагането на болшевички мерки за контрол на подчинената му администрация, като по най-унизителния за служителите начин поставя видеонаблюдение във вътрешността на сградата на областната управа. Изявени експерти с високо обществено доверие, отдали целия си професионален път за по-доброто бъдеще на Бургас и областта се третират и снимат на работните им места като джебчии в малък квартален магазин за алкохол, цигари и захарни изделия.

Безумните действия на Пламен Янев ще му отрежат главата, след като почти всички общински съветници в Бургас поискаха отстраняването му, а от ПП-ДБ свалиха доверието си от него. Единственият, който все още крепи Пламен Янев, понасяйки огромни репутационни щети е Константин Бачийски – председател на ПП „Средна Европейска Класа“, коалиционен партньор на ПП-ДБ, който пробута партийната си калинка Пламен Янев за областен управител преди 5 месеца.

Източник: crimesbg.com