Президентският секретар Николай Копринков се ползва с облагите, които би трябвало да се полагат единствено на началника му Румен Радев, сигнализират пред ПИК столичани. Те изпращат и снимки на Копринков и на служебен автомобил - мерцедес на Националната служба за охрана, който го взима всяка сутрин от дома му в столичния квартал "Изток".

 

Съседите му са учудени защо президентски секретар ползва шофьор и кола НСО със специален режим на движение. Видно от снимките, които ни изпращат живеещите в блока на Николай Копринков, скандално известният съветник на държавния глава се радва на лукса на автомобил Мерцедес, оборудван със сигнална лампа за случаите, в които бърза.

 

Досущ като самия Радев, Копринков сяда на задната седалка на автомобила.

 

Какво налага един обикновен президентски съветник да се радва на привилегиите на Националната служба за охрана, не е ясно. Както и каква е крайната сметка, която държавата ще плати, за да може Копринков да бъде развозван по Пътя на копринката все едно е самият президент.

 

Припомняме, че през последните седмици името на Николай Копринков се завъртя отново в публичното пространство, след като председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски заговори за т.нар. Път на копринката, свързван със сериозни корупционни практики.

 

Пеевски изпрати дори въпроси до прокуратурата за разследвания, свързани както с Копринков, така и със самия Радев и с други негови съветници.

Източник: pik.bg