Рисът може да забележи мишка на 76 метра разстояние. Кирил Петков, който е бивш министър-председател и настоящ втори по значимост политик в „Продължаваме промяната“, няма такива способности, той направо обявява, че мишката е била вкусна. Все ще се намери кой да му повярва.

Същият Кирил Петков тази сутрин от телевизора обявил: „Влизането на страната ни в Шенген по въздуха е победа“.

Все някой ще му повярва. Лена Бориславова поне, ама надали…

„Благодарим”, ПП: Шенген ще ни струва вълна от афганистанци и сирийци, Киро и Лена са доволни

Австрийски медии съобщиха, че Австрия може да се съгласи за това България и Румъния да влязат в т.нар. „Въздушен Шенген“ при следните условия:

-трикратно увеличаване на мисията на Фронтекс в България, като средствата за инфраструктурата за защита на границите трябва да бъдат осигурени от Европейската комисия;

-засилен граничен контрол между България и Румъния и между Унгария и Румъния;

-изпращане на австрийски съветници по въпроси, свързани с документите, които да работят с екипите на летищата в Букурещ и София;

-приемане на търсещи убежище, по-специално на афганистанци и сирийци, от Румъния и България.

„На много летища в Западна Европа отдавна ни е спестена минутата от редене на опашка за нешенгенци. Няма я тази втора опашка. Да му мислят тези, които пътуват с коли и автобуси“, споделя пред 24rodopi.com кърджалиецът Самир Емин, който често лети между София и Брюксел.

Коренно различна от кировата позиция е тази на друг, много по-европейски политик от Петков. „За България ще е убийствена позиция да се съгласим на Шенген само по въздух“, каза пред БНР евродепутатът от „Обнови Европа“ и съпрезидент на либералите Илхан Кючюк. „Това ще бъде сериозно отстъпление от националната ни позиция, изграждана толкова години“, категоричен е той.

Ако съберем условията на Австрия и мислите на Кирил Петков излиза:

Приемането на повече афганистанци и сирийци в България ще бъде победа!

Източник: narod.bg