Народният представител от редиците на ПП-ДБ Явор Божанков е станал обект на подла атака със сексуален привкус, която има за цел да компрометира политическото му бъдеще. Приближени до 34-годишния депутат разкриват, че седмици наред се разпространяват фалшиви клипове с г*й п*рно, в които уж активен участник е Божанков.

 

Приятели и колеги на младия депутат, до които секс п*рното е достигнало чрез изпращане от непознати телефонни номера, регистрирани в Румъния, са категорични, че видеозаписите са абсолютно е фалшиви и че Явор Божанков е жертва на „дийпфейк видео“ – неговото лице е пресъздадено, насложено и монтирано върху образа на един от п*рноактьорите.

 

Г*й компроматите менте срещу Явор Божанов започнали да се разпространяват в края на миналата година първо във Велико Търново и в Горна Оряховица, откъдето е родом народният избраник. Разправят, че фалшивите видеоклипове с г*й п*рно на Божанков, първо били разпратени до общинските съветници в Горна Оряховица, а след това достигнали и до депутати от 49-ото Народно събрание. Приятели на Явор Божанков разкриха, че той бил информиран още преди 2 месеца за атаката с менте п*рно, но отказал да сезира службите за сигурност и отдел „Киберпрестъпления“ към ГДБОП, тъй като не желаел сам да раздухва случая и да попадне в новините с този абсурден сюжет, пък бил той и напълно скалъпен.

Компроматната атака срещу Явор Божанков обаче вече е налице. В края на януари, по време на дебатите в Народното събрание за отстраняването на партия „Възраждане“ от ръководството на парламентарната комисия за контрол на службите, депутатът Цончо Ганев публично се изцепи от трибуната за г*й оргиите на младия депутат от ПП-ДБ.

 

„Вместо да коментира семейството ми, Явор Божанков да излезе и да коментира, че има записи на г*й оргии, в които участва“, провикна се Цончо Ганев от трибуната, преди водещата на заседанието Росица Кирова да успее да изключи микрофона. Впоследствие думите на депутата от „Възраждане“ Цончо Ганев бяха подкрепени от председателя на ИТН в парламента Тошко Йорданов, който също подхвърли за г*й записите с Божанков.

 

„Аз също го чух тоя слух за клипа, но доколкото знам, не е било хомосексуална оргия, а Явор Божанков е бил сам с друг мъж“, метна съчки в компроматния огън дясната ръка на Слави Трифонов.

 

Близки до Явор Божанков твърдят, че той самият все още не може да установи кой е автор на фалшивите видеоклипове с негово участие и кой е поръчителят, като кръгът от заподозрените, оказва се, не е малък.

 

„Първоначално Божанков беше убеден, че зад този компромат стои инфлуенсърът Симон Милков, срещу когото Явор води съдебно дело за клевета, но работата може да се окаже и по-дебела – фалшивите видеа са изработени от руски хакери и са качени в специализирани сайтове за по*но от Русия. Възможно е поръчителят да е влиятелен и богат политик от БСП, с когото Божанков е в лоши отношения“, коментира близък до депутата, намеквайки, че става въпрос за Весела Лечева.

 

В края на 2022 г. Явор Божанков напусна след титаничен скандал парламентарната група на БСП и беше изключен от левицата, след като публично осъди режима на Владимир Путин и войната, която Русия води в Украйна. Миналата пролет той влезе в парламента като водач на листата на ПП-ДБ в Габрово, а прясната политическа клюка гласи, че Божанков ще е сред кандидатите на ПП за предстоящите европейски избори.

 

Макар да е в открита вражда с Корнелия Нинова, отцепникът от БСП Явор Божанков воюва и с кръга около президента Румен Радев и приближената му Весела Лечева. Твърди се, че враждата му с Лечева е за контрола върху общинската хазна на Горна Оряховица.

След като миналата есен за кмет на града бе избран бизнесменът Николай Рашков, името на Божанков упорито се спряга като сив кардинал и владетел на кметската каса.

 

Обвиненията не са съвсем безпочвени – за заместник-кмет по финансите на Горна Оряховица беше назначен 32-годишният Даниел, който е първи братовчед на Божанков. В общинската администрация пък са назначени още петима роднини и хора от близкото обкръжение на депутата.

 

Фамилия Божанкови е смятана за една от най-богатите във Великотърновския регион. Покойният баща на Явор и неговият чичо Емил, са собственици на най-голямото дружество за търговия със скрап и всякакъв вид отпадъчен материал. Съпругата на Божанков – Симона, също е от богаташки род. Тя е дъщеря на Красимир Гърдев – собственик на популярната верига супермаркети СВА, чийто оборот миналата година е над 250 млн. лв.

 

Заради милионите на семейството и съпругата си, Божанков неведнъж е бил атакуван през годините, че си купува депутатското място и че огромният му брой преференции се дължи на портфейла му, а не на личните му качества.

Източник: Уикенд, crimesbg.com