„Догодина започваме основният ремонт на общинския институт „Средец“, който ще разкрием първия модерен младежки център. Ще го направим заедно с младежките организации, които ще включим и в процеса на обсъждане и взимане на решения за младежите политики на общината“, това заяви Антон Хекимян, кандидат за кмет на София, издигнат от коалицията ГЕРБ-СДС по време на дебат, организират от Националния младежки форум.

„Такива отворени пространства за срещи и обучения трябва да има и в районите, а не да бъдат концентрирани само в центъра“, допълни кандидат-кметът.


„За мен е важно младите хора да бъдат активни, но и здрави. Затова като кмет, заедно с екипа ми, ще направим скринингови програми за учениците и младите хора. Младите хора често изпадат от фокуса на здравната ни система, а има сериозни социално-значими заболявания, които ако не бъдат диагностицирани и лекувани в ранен етап, влошават качеството на живот. Това са диабетът, гръбначните изкривявания и очните болести, които са социално значими заболявания, от които страдат учениците и младите хора“, заяви Хекимян.

Антон Хекимян: Създаваме модерен младежки център в общинския институт „Средец“

Според него общината има огромен потенциал в тази сфера, защото разполага с няколко многопрофилни и специализирани болници, както и поликлиники. Хекимян обърна внимание и върху необходимостта от кампании срещу употребата на наркотици, както и пандемията от насилие между младите хора.


„За мен е изключително важно младите хора да бъдат включени във вземането на решения в общинската власт. Работата на консултативния съвет по младежки политики в Столичната община, трябва да бъде разширена и в него да влязат повече организации“, заяви Хекимян, като пое ангажимент, че лично ще участва в заседанията му. 

Източник: blitz.bg