Времето от днес се променя драстично и от топлите и слънчеви дни няма да има и следа. Зимата се завръща и ще донесе облаци, валежи и ниски температури.

През нощта започна да нахлува студен вятър, а облачността стана значителна, като на много места преваля. Температури се очаква да бъдат между 5 и 10 градуса по Целзий.

В планинските масиви ще бъде облачно и ще има предпоставки за валежи от сняг на високите места – около 1500 метра надморска височина. Вятърът ще е между умерен и силен.

Зимен кошмар, идва опасно време, което ще удари най-много… КАРТА

На 2000 метра се очаква максималната температура да не надминава 1 градус.

Планините няма да са подходящи за туризъм, а шофьорите трябва да внимават за мокри и заледени участъци. Също така трябва да тръгват на път с подготвени за зимата автомобили.

Около Черноморието също ще преобладава облачно време, като ще е между променлива и значителна. Вятърът ще е умерен, а максималните температури се очаква да са около и под 10 градуса. Морската вода е с температура около 7 градуса, а вълнението е между 4 и 4 бала.

Синоптиците са обявили жълт код за опасен вятър в 14 области от централна и източна България: Габрово, Велико Търново, Русе, Ямбол, Разград, Силистра, Търговище, Шумен, Добрич, Варна, Бургас, Сливен, Хасково и Кърджали.

Източник: blitz.bg