След открития конфликт на кмета на район Красно село Росина Станиславова, се очаква да бъде отстранена от длъжност от Столичния общински съвет. Жителите на района призоваха в своята фейсбук група да бъде избран временен кмет, който да бъде диалогичен и да работи с местното население.
"Призовавам общинските съветници, представляващи хората от нашия район и нашия град от всички политически партии, да се обединят около компетентен, опитен и диалогичен човек, който да може да работи ЗА хората и района ни от първия ден, в който встъпи в длъжност!", написа Цанко Донков.

Жителите на Красно село искат нов и диалогичен кмет

Нека това да бъде първата крачка към работа и диалог с гражданите и тяхната реална чуваемост за разрешаването на проблемите на нашия район!, допълни той.

Върховният административен съд прие, че Росина Станиславова е сключила договор с дъщеря си по проект "Патронажна грижа за възрастни и за лица с увреждания". Решението на съда е окончателно и Станиславова, която бе издигната от "Демократична България", трябва да бъде отстранена от поста кмет на третия по брой население район в столицата - с близо 100 хиляди души. Тя няма да има право да заема публична длъжност за срок от една година.

Конфликтът на интереси беше установен от антикорупционната комисия (КПКОНПИ). Случаят се разчу през януари 2021 г., когато председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев от ГЕРБ обяви, че е получил сигнал как районната администрация на "Красно село" си е раздала бонуси по този проект.
Източник: pik.bg