Не могат да ги помръднат от там

Вече втора поредна година автокъщата на мутрите категорично отказва да се изнесе доброволно от Борисовата градина, където са заграбили и застроили два декара площ.

Заради опитите на Столична община да изгони автокъща „Капитолия“ от Борисовата градина вече няколко общински съветници били заплашвани с побой и дори с разстрел.

Мафиотската автокъща е заграбила незаконно и е застроила близо два декара от парка, разположен в центъра на София.

Оказионът е собственост на сенчестия ливански бизнесмен Салех Асил, който е първи братовчед на застреляния преди време Фатик.

Защо Стефан Софиянски подарил апетитен имот на мафията?

Опитите на Столична община и кмета на район „Средец“ Трайчо Трайков да премахнат незаконните метални чадъри, двуметровата ограда и постройките, които съдът обяви за незаконни още преди шест години, претърпяха пълен провал, при това за пореден път.

При последното посещение на служители на Градска мобилност, полицаи и председателят на СОС – Георги Георгиев да влязат в мутренската автокъща, бяха посрещнати от информационна табела, че всички служители са в платен годишен отпуск.

Още два опита на Столична община били провалени седмица по-рано.

Въпреки фактът, че автокъщата е незаконна, не съществува сила, която да изгони братовчеда на Фатик от парка в централната част на София.

Завземането на парцела под автокъщата се случило на два етапа – отначало, докато кмет бил Стефан Софиянски, общинското дружество продало намиращата се върху терена сграда на съпругата на Салех Асил и фирмата й – ЕТ „Минкин – Албена

Минкин”.

Цената е смешно ниска – 12 пъти под пазарната по онова време.

По-късно общината дава парцела наоколо под наем и теренът моментално бива ограден. Заради удобството на важни клиенти, биват вдигнати огромни метални навеси. Те били с цел запазването на лимузините от влиянието на атмосферните условия.

При все, че строежът е направен без наличието на разрешително, на властите им отнело доста време, докато реагират. Още по онова време общинари коментират, че забавянето е нарочно.

Източник: Уикенд