Песента „Гълъбо“ донесе повече проблеми на Вида Пиронкова, отколкото положителни емоции. Композиторката не спира да брани своето творение от лапите на други колеги, а и не само.

Все още се помни грандиозният скандал между Пиронкова и поп певеца Миро, чието изпълнение на песента се среща най-често. Миро я пееше навсякъде, без да иска позволението на авторката Вида, което доведе до огромен конфликт между тях.

Към днешна дата, години по-късно, двамата отново са приятели и са заровили томахавките. На Миро отново му е позволено да пее това парче навсякъде, където пожелае, като най-вероятно хонорарът на Вида за авторски права е набъбнал.

Днес обаче се задава нов скандал около „Гълъбо“. Друг композитор се обявява за автор на песента. Това е Светослав Ломбошки, който вече на свой концерт я обяви за своя.

Ломбошки е съкратил текста и леко изменил музиката, поради което счита, че може да се представя като автор на парчето. Той твърди, че е участвал дейно в създаването му и нотите са негови. Вида, разбира се, отрича.

Пиронкова определено не е с лек характер, защото повечето от нейните колеги не искат пари за постоянните изпълнения на песните им, но не и тя. Вида се позовава на буквата на закона и си търси правата докрай.

Източник: Crimesbg.com