Световноизвестният български цигулар Веско Ешкенази обяви, че отново е станал баща. 

 

53-годишният Ешкенази дори сподели снимка в социалната мрежа Фейсбук. 

След двамата си големи синове, които са плод на любовта му с починалата преди 20 години съпруга Ангелина, той вече има и дъщеричка от настоящата си половинка Станислава Стоева.

 

Веско Ешкенази стана баща на 53 години

"Дъщеря ни Луиза Амели се роди на 17 Май в 02.37 ч. в Амстердам! Стаси беше героиня! За нас това е най-големия подарък от живота и съдбата!", написа музикантът.

Той отгледа сам двамата си синове, които останаха сираци на 9 и 11 години. Животът на първата му съпруга бе отнет от онкологично заболяване. Виртуозът отказа редица ангажименти, за да може да е с децата си в този толкоз труден момент. Отначало не вярва, че ще се справи сам с домакинството, но се научава да готви и да поддържа къщата.

 

Веско Ешкенази стана баща на 53 години - Снимка 2

Година след кончината на съпругата си, наема детегледачки за децата и отново тръгва по турнета. На свой ред по-големият му син се научава да готви и да се грижи за малкия си брат.

 

Цигуларят се запознава със Станислава по време на работа. Тя е виолистка. Любовта им пламва по време на репетициите на „Четирите годишни времена“ на Вивалди. На един от концертите, той получава букет от публиката и го подарява на Станислава. Тогава тя осъзнава, че отношението му към нея е по-специално.

 

Сближават се, когато красивата виолистка го моли да пътуват заедно за концерт край морето, тъй като нямало място за нея в колите на оркестъра.

По време на пътуването откриват, че имат безброй общи теми за разговор и това поставя началото на любовта им.

 

Веско Ешкенази обаче се решава да й предложи брак едва преди две години, макар да са заедно повече от 15 години. Направил предложението си в Ница по време на пикник на плажа. Пръстенът бил „гарниран“ с пица и шампанско.

Двойката сключиха брак през февруари 2021 г.

Източник: Уикенд