Студентското предаване Ку-ку бе най-гледаното у нас през 90-те години на миналия век.

 

Символът и основен водещ на шоуто – Мистър Ку-ку бе любимец и на ученици, и на пенсионери. Грозноватото дунапренено същество говореше с гласа на Васил Василев – Зуека и мърдаше с ръцете му.

 

Васил Василев – Зуека: Държавата ни се дестабилизира умишлено, за да е удобно на черния бизнес

След това с бившата му вече съпруга Нина Димитрова създава театър „Кредо“. Снима се и в доста игрални филми. Близо две десетилетия бе водещ на бляскави телевизионни формати. През 2021 г., той напусна изненадващо България и се установи в Испания със семейството си. Там не практикува актьорската си професия, а се занимава с рисуване. Картините му жънат огромни успехи, а съвсем скоро ще бъде открита и първата му изложба.

 

За момента не се отваря възможност за негова изложба у нас. Картините му се купуват от хора от цяла Европа. Твърди, че не е изненадан от това, защото знае какво рисува. Друг е въпросът как го рисува – учи се и продължава. Рисува с акрил като използва и строителни материали в творчеството си. Все още не смее да се нарече художник и не вярва, че се е наложил като такъв.

 

До момента не си е правил сметка къде се продават най-много картините му и колко изкарва от тях. Не крие, че му липсват приятелите и роднините в България. Веднага бърза да подчертае, че благодарение на новите технологии, комуникацията не е никак трудна. Разликата между България и Испания е, че там законите наистина се прилагат.

 

След толкова дълго време на сцената и пред камерата твърди, че никога не се е отнасял сериозно към популярността и никога не се е звездеел. Категоричен е, че актьорството не му липсва. Дори повече от  две години и половина не е гледал никаква телевизия.

 

Всеки един ден минава по един и същ начин – води сина си Стефан на училище, след което се прибира у дома и сяда да рисува. Не спортува и бърза да добави, че след една определена възраст мързелът се оказва по-голям. От висотата на 58-те си години твърди, че вече се чувства улегнал и с отговорности. За момента всичко със здравето му е наред.

 

Той е от малцината мъже, които помагат на съпругата си Ани в домакинството и не се срамува от това.

Не е оптимист за предстоящите избори. Според него умишлено се слагат в партийните листи хора, които имат за цел дестабилизиране, за да е удобно на т.нар. черен бизнес. Въпреки това двамата със съпругата му винаги са гласували и смятат да го направят и на 2 април.

Източник: Уикенд