Над час продължава разпита на Васил Божков в столичното 7-мо РПУ. Малко след 11 часа той е бил придружен от полицията за разпит като свидетел, обясни адвокатът му Георги Гатев пред медиите, след акция на МВР в имоти на бизнесмена. 

Божков е пристигнал с личен автомобил и с лична охрана.

Гатев посочи, че претърсванията, са свързани с досъдебно производство в Столичната дирекция на вътрешните работи, което се води от миналата година, във връзка с фирми и тяхната дейност.

Адвокатът обясни, че клиентът му е бил свързан преди с някои от фирмите, но те са прехвърлени на друго лице. Той допусна, че от Божков, като свидетел, вероятно ще бъде поискана информация за тези фирми.

Адвокат Георги Гатев посочи, че действията на полицията не касаят Алексей Петров.

Васил Божков на разпит в СДВР, адвокатът му обяви, че... ВИДЕО

Снимка: Георги Колев, Блиц

Както БЛИЦ писа по-рано, днес МВР започна действия по неотложност в имоти на бизнесмена. На един от адресите, където се извършват претърсвания и изземвания, Божков изтърпява мярка „домашен арест”. След приключване на действията, материалите ще бъдат докладвани на прокуратурата, уточниха от Столичната дирекция на вътрешните работи.

Пред медиите Васил Божков заяви, че не е имал взаимоотношения с Алексей Петров и няма нищо общо с него. Бизнесменът обяви, че подготвя нов политически проект. Той коментира, че действията срещу него са, "за да бъде спрян този проект и да се плашат хората, които ме подкрепят".

Източник: blitz.bg