Нана Гладуиш вече не вижда смисъл да се връща в България, след като сестра й си отиде от рак малко преди края на декември.

Тя загуби родителите си преди години, а баща й също се бореше с рака. Сега от коварното заболяване си отиде и сестра й Мартина. Последните й дни били много мъчителни. Това била и една от причините Нана да замине за Америка – безсилието да гледа страдащата си сродница.

Тя искала да запомни Мартина като здрава и борбена жена и своя съмишленица във фондацията "Една от осем", а не като измъчена онкоболна.

Нана написа в мрежата, че сърцето й е празно, а душата – опустошена. Тя си спомня за сестра си, че имала твърдия характер на баща й и душата на мечтател, която пък наследила от майка си.

„Преди 6 години, когато й поставиха диагноза рак, ние тръгнахме по труден път, път, по който тя нито веднъж не се отказа и не спря да вярва и мечтае. Днес в навечерието на една Нова година, потънала в болка и отчаяние, търся сили да продължа да вървя по пътя без теб, Мартина… Вярвам, че си на едно по-добро място… Вярвам, че ти вече, освен моя сестра, си и мой ангел пазител“ – написа Нана.

Източник: blitz.bg