В българските училище вече не се изповядват никакви ценности. Представите за добро и зло са напълно размити в младежките глави и това е предпоставка за нещо ужасно.

Именно такова нещо можеше да се случи във Френската езикова гимназия в София преди няколко дни. Тогава един от възпитаниците на училището извадил пистолет и започнал да го размахва пред всички.

За щастие, до нищо сериозно не се е стигнало. Мерки са били взети веднага, а и самият ученик не е бил от най-агресивните, а по-скоро разлигавено „леке“.

Реакцията на двама негови съученици спасява положението. Те веднага успяват да сигнализират на директорката за случая, а тя праща психолози да работят с момчето.

Впоследствие младежът е бил изключен от гимназията и в момента се учи в самостоятелна форма на обучение.

Директорката е подала жалба, а родителите на момчето мълчат и се крият.

Справка в полицията сочи, че пистолетът не е газов, както се считаше в началото, а пневматичен. Оръжието е изцяло законно и е било закупено от самия ученик.

Очевидно законът не може да накаже по съществен начин подобно поведение. Явно трябва да се стигне го убийство, за да се вземат мерки, защото не е нормално да се развяват пистолети по училищата.

Всичко това обаче не е някакъв прецедент в Българи. Преди 15 години синът на легендата на щангите Гълъбин Боевси отиде с пистолет на училище и без да иска се простреля сам.

Източник: Dir.bg