Меган и Хари се завърнаха след две годишно отсъствие от събитията на Острова и от празниците сред Кралската фамилия. Двойката се завърна в Англия по случай честванията за юбилея на Елизабет Втора.

И макар поведението на кралските особи да беше сдържано, пролича отчуждението особено между двамата братя. Като цяло поради отказа си да следват своите ангажименти като членове на фамилията и желанието им да бъдат самостоятелни и еманципирани в изборите си. Макар да позираха усмихнати и заедно с Кралицата Меган и Хари бяха разположени далеч от другите членове на семейството си. Рядко говореха с останалите, а между Уилем и Хари имаше само един хладен поздрав.

Освен това част от присъстващите в публиката освиркаха Меган и Хари, макар че вс еоще са харесвани от младите, мнозина са силно разочаровани от постъпките и изказванията им за това колко са дискриминирани и се чувстват притиснати от близките си. А Меган, която печели много по-малко одобренеи от другата дама Кейт, беше стилна и ведро усмихната, но все така търсеща внимание и камерите, които да я заснемат. Може би остатък от филмовата й кариера.