Модата непрекъснато се мени, но едно е сигурно – спортните и елегантни комплекти винаги са актуални. Те са неизменна част от гардероба на всяка дама, която иска да е в крак с модата и едновременно с това да не се налага да се чуди как да съчетава блузите с панталоните – моделите дамски сетове ѝ осигуряват това. Те са най-често от две части, но вече има и такива от три и повече. Топ 3 най-актуални дамски комплекти

Кои са най-актуалните дамски сетове

Този тип модели са насочени към ежедневието и casual стила. Дамските сетове са най-новото бижу в гардероба на всяка жена, която иска да изглежда екстравагантно и смело и са най-новата и модерна тенденция за ежедневни облекла. Вариациите, които можете да намерите, са много – долнище и блуза, с горнище с цип, летни дамски варианти с къс панталон и потник и много други. Има маркови предложения, които са много луксозни и си заслужава да се появите на разходка или в мола точно с такъв сет. Спортно-елегантният вид вече не се постига за сметка на удобството, защото спортните сетове съчетават стил и практичност. Те се грижат за свободата на всяко движение и комфорта на всеки, който ги носи. Ако все пак искате да тренирате и ви трябва комплект точно за това, може да се спрете на някои от българските спортни марки, чието качество е наистина високо. 

Как можем да съчетаваме елегантните дамски сетове

За официалните поводи, ако не ви се иска да сте облечени с рокля, заложете на стилен комплект. Сако с панталон и подходяща блуза, а защо не и тениска, ще ви направят достатъчно елегантни. Перфектният тоалет е трудна задача за всяка дама, но сега всичко става по-лесно с готовите дамски сетове. Можете да изберете и смел вариант с пола с висока талия и екстравагантна риза или блуза. Акцентът е важен, затова къдрички, панделки и други сладки детайли ще ви издигнат на върха в класацията. Изчистените модели са най-подходящи за официални събития като приеми и коктейли, както и за бизнес срещи. Женственото излъчване е важно, затова е добре да имате такъв тип сет в гардероба си за специални случаи. Перфектното съчетание между горната и долната част придава кокетен външен вид на всяка жена. 

Какви аксесоари можем да изберем

Акцентите и аксесоарите също са много важни, затова не ги подценявайте. Малката чанта тип клъч е доста добра комбинация с елегантните комплекти. За спорните е модерно да се съчетаят със стилен часовник и чанта през рамо или на кръста. Можете да разгледате в онлайн магазините какви други аксесоари се предлагат, за да направите най-готината комбинация.

Как да си изберем правилния размер за нас

За да ви стои комплектът перфектно, трябва да е избран в точния размер. Понякога номерацията S, M, L не отговаря, затова е най-добре да се ориентирате по сантиметрите, които всеки магазин дава. За да знаете кой ще пасне най-добре на вас, трябва да измерите своите талия, ханш, гръдна обиколка. След това ги сравнете с таблицата и ще установите кой е точният размер.