Страх тресе Делиормана! Бившият депесар, сега пребоядисан гербаджия – Илтер Бейзатов, се завърна с агресивна предизборна кампания, подкрепена с много пари.

Бейзатов е син на доскорошния шеф на ловното дружество „Паламара” Бейзат Яхя, познат повече като „горският на Бойко”. За вота на 14 ноември Илтер Бейзатов отново е втори в листата на ГЕРБ в Шумен. Освен че не е от града и затова непознат на избирателите, Бейзатов доскоро нямаше нищо общо с ГЕРБ.

СТРАХ в Делиормана: Патерицата на Бойко Илтер Бейзатов се завърна, заля Венец с плакати на шайката
Той, както и баща му, бяха активисти на ДПС. Синът дори беше кандидат за общински кмет в родното си село Венец от партията на Ахмед Доган, с която ГЕРБ са скачени съдове. Затова старите гербаджии приеха като предателство включването на Илтер Бейзатов на челно място в листата през април. Въпреки недоволството, обаче, никой от гербопитеците не посмя да се противопостави публично на „парашутирания“ втори в листата селски тарикат.
Неофициално е ясно, че Илтер Бейзатов е поставен на второто място с личната благословия на бившия премиер Бойко Борисов, който често гърмеше и пиянстваше в ловното стопанство „Паламара” по времето на баща му Бейзат Яхя.
След изборите Борисов дори включи Бейзатов в националното ръководство на ГЕРБ, с което бетонира мястото му в партията, според мълвата – след сериозен транш за чекмеджето на Буци.
Почти всеки електрически стълб и всяко дърво по главната улица са украсени с лика на Бейзатов и номера на бюлетината на разбойническата му партия. Плакатите са прикрепени здраво към дърветата с метри тиксо така, че да не се махат лесно. Никой обаче не се е засилил да ги маха, видя на място radian.bg. Денят е петък, 5 ноември, работно време. Илтер Бейзатов ни гледа и призовава да гласуваме за него от всеки метър в центъра на Венец – плакатите му са пред входа на общината, пред администрацията на държавното горско стопанство „Паламара“, пред входа на Бюрото по труда и всички останали държавни и общински институции в центъра.

Местните се страхуват да махнат пропагандата за Бейзатов, а и местната общинска избирателна комисия си затваря очите пред всеки стълб, бор и бреза в района, превърнато в места за предизборна агитация на хунтата ГЕРБ.

Питаме в държавното стопанство „Паламара“ защо до входа им има предизборен плакат. Отговорят ни нещо в смисъл, че не е работа на горските да махат афишите. Макар че Илтер Бейзатов си е човек на ДЛС „Паламара“. Още от 2005 г. той е бил назначен в държавното стопанство като заместник-директор, после е станал лесничей, а от 2016 г. отново е заместник-директор на „Паламара“, показват документите от деловодството на ловното стопанство. Бейзатов заема тази длъжност и досега, но този факт някак си остана встрани от медийното внимание. Бившият вече шеф на „Паламара” Гюнай Кадиров, който остана на този пост само три месеца, се опитал да уволни Бейзатов, но така и не успял да му връчи заповедта, защото заместник-директорът първо бил в болнични, после в неплатен отпуск, а сега е в отпуск заради предизборната кампания. В крайна сметка Бейзатов си стои на поста заместник-директор на „Паламара”, а уволнен се оказа самият Кадиров. Човек от нашата група започна да сваля афиша пред една от държавните служби, което веднага предизвика интереса на местните служители – поне 5-6 човека излязоха от сградата, за да гледат кой премахва плакатите на Бейзатов. На последните парламентарани избори на 11 юли в община Венец категорично спечели ДПС. В трите секции в общинския център ДПС води на ГЕРБ в пъти. В едната секция гласовете за ДПС са 327, а за ГЕРБ – 65. В другата съотношението е 63 на 11 в полза на ДПС, а в третата – 70 на 8, пак в полза на ДПС. В тази секция, с номер 17, няма пусната бюлетина за нито една друга партия, освен за ДПС и ГЕРБ. Подобни са резултатите и в селата от общината – гласовете се поделят между ДПС и ГЕРБ, в съотношение две или три към едно за партията на почетния председател Доган. Затова е странно, че в бастиона на ДПС по главната улица и пред държавните и общински институции нямаше нито един плакат на ДПС. Освен ако Делиорманът не е разпределен по негласни споразумения между двете партии ДПС и ГЕРБ, както твърдят местни хора. А дали Общинската избирателна комисия е била сезирана от някого за нерегламентирано поставени предизборни материали, не може да се разбере от сайта на ОИК – Венец. Той е замръзнал на 9 март 2021 г. и оттогава няма публикувани никакви решения. Източник: Crimesbg.com