Трескави ремонти кипят на територията на р-н “Илинден”, видя наш репортер. Кметът Иван Божилов яко е запретнал ръкави с амбиция през м. май да отвори ул. “Кукуш” към бул. “Сливница”. В момента ключовата за гражданите и бизнеса пътна артерия е затворена за цялостна реконструкция.

 

Софиянци си отдъхват! През м. май кметът на р-н “Илинден” Иван Божилов отваря ул. “Кукуш” към “Сливница”

По негова инициатива тя бе включена в инвестиционната програма и не отдавна бе възстановена работата по основния ремонт на ул. „Кукуш“ във втория участък от бул. „Сливница“ до ул. „3020“. Изграждането на канализацията вече приключи, завършва се водопровода и след него ще започне работа по новото улично осветление. В първия етап, който беше завършен през 2022 г., бяха изградени нови инженерни мрежи, тротоари, паркоместа и места за контейнерите за отпадъци.

 

Софиянци си отдъхват! През м. май кметът на р-н “Илинден” Иван Божилов отваря ул. “Кукуш” към “Сливница” - Снимка 2

Последният слой асфалт на първия участък ще бъде положен заедно с този на участъка, който район “Илинден” изгражда в момента. След това работата ще продължи с ремонт на павирания участък от Ул. Кукуш до ул. „Йосиф Щросмайер“, уточниха от екипа на Иван Божилов.

 

Софиянци си отдъхват! През м. май кметът на р-н “Илинден” Иван Божилов отваря ул. “Кукуш” към “Сливница” - Снимка 3

Паралелно с работата по ул. “Кукуш”, администрацията на р-н  “Илинден” стартира обновяването на пространството за отдих на площад "Преображение" в ж.к. "Света Троица", както и на прилежащите алеи. Амортизираната асфалтова настилка ще бъде заменена с павета тип "бехатон". Ще бъде подменена и парковата мебел, допълниха от р-н “Илинден”.