Зловещ заговор да умъртвят 3 млн. жители на столицата чрез измръзване спретнаха кожодерите от “Електрохолд” в комбина с новоизбраните кметчета на ПП-ДБ, начело с Васил Терзиев.

 

Още при първия сняг електроразпределителното дружество, придобито от боса на “Еврохолд” Асен Христов, даде фира и заради “авария” остави без ток цели 13 квартала. Това са - Овча купел - кварталите ,,Горна Баня“, ,Люлин",,Суходол“ и ,,Мало Бучино“;

- Връбница - селата Мрамор, Волуяк, Житен;

- Кремиковци - квартал  “Враждебна“ и селата

Желява, Горни и Долни Богров;

- Лозенец - кварталите ,Витоша“, Хладилника“,

Лозенец и Лозенец-център;

- Надежда - квартал ,Илиянци“;

- Студентски град - кварталите ,,Студентски град“,

,Малинова долина“, ,Витоша“;

- Младост - кварталите ,,Младост“ 2 и 3,

“Американски колеж“ ,Горубляне“;

- Нови Искър - град ,Нови Искър“, Доброславци, Кътина, Световрачене, Балша,Локорско, кварталите “Курило“, ,Изгрев“;

-Банкя-селата Иваняне, Михалково, Клисура и град, Градоман;

- Витоша - в.з. ,Симеоново-Драгалевци“, ,”ПаркВитоша“, в.з. ,Киноцентър“, ,,Бояна“; ,Симеоново“,,Драгалевци“, в.з. ,,Малинова Долина“, м. Бункера,,Манастирски ливади - запад“, ,Княжево“, ,Бъкстон“;- Искър - квартал ,Гара Искър“, ,Дружба 2“;

- Панчарево - селата Лозен, Долни Пасарел, Герман,Бистрица, Кокаляне, Врана, Плана, Железница, в.3.

,Косанин дол“, ,Панчарево“, в.з. ,Ярема", B.З.

,,Герман“, ,Кривина“, ,Парк Витоша“;

- Триадица - кварталите ,Кръстова вада“ и

,,Манастирски ливади - изток“.

 

Снежен ад! Кожодерите от “Електрохолд” обрекоха 3 млн. столичани на ледена смърт! Сибирски сняг затрупа София заради некадърните кметове на “Промяната” начело с Васил Терзиев

По груби сметки, говорим има-няма 3 млн. софиянци, които прекараха кошмарна нощ, на ръба на измръзване. Хората трепереха в пълен мрак, увити в родопски одеяла и юргани, точно както беше по времето на Петър Младенов - чичото на новия кмет Васил Терзиев. От модерна и уредена столица, София се превърна в призрачен град - потънал в мрак и преспи, коментират пострадали в социалните мрежи.

 

“Като спре тока, спират и алтернативните източници на отопление, какъвто е природния газ. Спира и централното парно, т.к. то също е зависимо от електричеството”, поясни специалист от столичната Топлофикация.

 

Снежен ад! Кожодерите от “Електрохолд” обрекоха 3 млн. столичани на ледена смърт! Сибирски сняг затрупа София заради некадърните кметове на “Промяната” начело с Васил Терзиев - Снимка 2

За капак новоизбраните кметове-аджамии от “Промяната” и ДБ се издъниха зверски със снегопочистването, и не посмяха да скръцнат със зъби на “Електрохолд”. Въпреки хвалбите на Терзиев, че тай и екипа му са готови за снега, той затрупа улици и булеварди за отрицателно време, блокирайки движението на автомобили и градски транспорт. Линейки не можеха да стигнат до тежко болни пациенти, полицейски патрулки закъсваха на път за произшествие, дори колите на “Електрохолд” закъсняха да отремонтират скъсаните от снега кабели. Пожарната в Красна поляна също не може да излезе да си върши работата по непочистената улица, алармира журналистът Цветан Фиков.

 

На този фон най-безпомощни бяха новите районни градоначалници, които се пържеха в собствен сос от безхаберие и страх, докладваха дългогодишни общински чиновници, ужасени от новите си шефове.

Снежен ад! Кожодерите от “Електрохолд” обрекоха 3 млн. столичани на ледена смърт! Сибирски сняг затрупа София заради некадърните кметове на “Промяната” начело с Васил Терзиев - Снимка 3

“Кмета и другарите му се замерят със снежни топки до колкото разбирам...

Ами деца кво искате?”, написа актрисата Касиел Ноа Ашер.

 

“А бе, друго си е кмета да е мъж! Евала, Васе! Е така го искам заледено ‘Цариградско’ цела зима да се види кои са неможачите! Щот зимата не е за лигльовци! На двете беенвета в Лозенец, които останаха по средата на изкачването на ‘Богатица’ пожелавам воля и късмет! И погледнете от положителната страна - поне не сте електрички и некой мое ви донесе бензин да изкарате там до понеделник - тогава го дават да спре да вали за малко…С вас сме”, не се стърпя и потребителят Павел Павлов.

 

Снежен ад! Кожодерите от “Електрохолд” обрекоха 3 млн. столичани на ледена смърт! Сибирски сняг затрупа София заради некадърните кметове на “Промяната” начело с Васил Терзиев - Снимка 4

Журналистът Ивелин Николов стигна още по-далеч, публикувайки саркастичен коментар: “ИЗВЪНРЕДНО съобщение от Добрите сили!

Уважаеми софиянци, има леко забавяне с почистването на снега, защото сме поръчали нов тип снегорини.

Те ще ИЗШМЪРКВАТ белия сняг.

Чакайте и яжте пици. Весели празници!”

 

“Как ме чувате там, Родословното Ухо!

Васкооо! Връщай Фандъкова, да не се разправяме!

Булевард Никола Габровски е това. Тая вечер всички дискотеки в студентски град осигуряват походни легла”, разгневи се и Мартин Карбовски.

 

На фона на тежката трагедия, неосъщественият шеф на СОС Борис Бонев намери за уместно да си щракне ухилена снимка в преспите на централен софийски булевард, с което още повече нагнети напрежението сред съгражданите си.

 

“Тези ще ги изринем заедно със снега”, заканваха се столичани на Васил Терзиев и компания.

Източник: crimesbg.com