Жени Марчева гази закона на пътищата

Тв водещата Жени Марчева направи голям гаф в ефира на Би Ти Ви тази сутрин. Това се случи по време на репортаж за намалението с 0,25 лв. на литър в бензиностанциите, което е в сила от днес. Репортажът бе излъчен в предаването „Тази събота и неделя“.

Стана ясно, че човек може да се възползва от намалението само за бензин А95 и за дизел. Освен това той сам трябва да поиска на касата да бъде таксуван с намаление, като срещу това трябва да предостави лична карта и малкия талон на автомобила, който не трябва да е служебен.

Жени Марчева каза документите, които се изискват, като поясни, че личната карта така или иначе задължително се носи винаги, затова да не забравяме малкия талон.

За информация на 48-годишната Марчева сме длъжни да поясним, че малкият талон на автомобила също задължително се носи от шофьора по време на шофиране. Ако спазваш правилника, няма как да отидеш в бензиностанция да зареждаш гориво без малкия талон на колата.

Очевидно обаче тв водещата не е наясно с всичко това, което поставя въпроса дали тя носи всички необходими документи по време на шофиране. А именно: малък талон на автомобила, полица за сключена „гражданска отговорност“, удостоверение за извършен технически преглед и лична карта.