Новоизбраната депутатка Надежда Самарджиева от партията  на Стефан Янев „Български възход” е забъркана в данъчна афера.

Задълженията й са лъснали при проверка на НАП по повод решение на съда да бъде наложен запор над една от фирмите й. Такава процедура бива стартирана само в случаи, в които длъжникът отказва да се издължи доброволно.

Тъй като подобни действия могат да се приемат и като извършено престъпление, материалите от данъчната ревизия на новоизлюпената депутатка се изпратени в прокуратурата. Проверката започва преди няколко месеца, а резултатите трябва да са готови всеки момент.
Това може да докара на Самарджиева съмнителната слава на първият депутат от 48-то Народно събрание, чиито имунитет да бъде поискан от главния прокурор Иван Гешев.

Любопитно е, че подобни проблеми в миналото е имал и бащата на адвокатката – Даниел Самарджиев, който през 2008 г. бил изправен пред съда в Благоевград по дело за укриване на данъчно задължение.
Според изготвена счетоводна експертиза, бизнесменът Самарджиев дължи ведно с лихвите над 52 000 лева.

Процесът завършил още на първото заседание, след като обвиняемият признал вината си и сключил споразумение с прокуратурата. Срещу обещание веднага да си плати данъците, бащата на настоящата депутатка се отърва без престой в пандиза.

От НАП категорично отказват да разкрият точната сума на данъците, които депутатката Самарджиева е „забравила“ да плати.
Според запознати става дума за афера свързана с най-известните клиенти на Надежда Самарджиева – мутрите Иван и Йордан Еринини, които в Банско са известни с прякора си Джипсовете, а славата им е като на тамошните братя Галеви.

В планинското градче адвокат Надежда Самарджиева е прочута като техен доверен кадър, чиято роля е да покрива по всевъзможни начини сигналите срещу тях. Както е обичайно за местни феодали, Иван и Йордан Еринини също имат апетити към разширяване обхвата на дейността си.

У нас най-сигурният начин за това е участие в политиката. Дали пряко или чрез подставени лица, е въпрос на детайли.
В случая Джипсовете избират за свой доверен човек адвокатката си Надежда Самарджиева, разкриват хора от Банско. 

Атрактивната Самарджиева прави всевъзможни опити да пробие в политиката.
Първо се закача за ГЕРБ и минава за послушница на бившия градоначалник на Банско – Георги Икономов, след което става кандидат-съветник от ВМРО, но пак без успех.

Миналата година мутренската адвокатка насочва мераците си директно към парламента. Първо се пробва безславно в листите на „Изправи се БГ”, за да цъфне накрая при Стефан Янев, който дори я прави водач на листата в Благоевград.

Още преди изборите тя буквално успява да влезе под кожата му, твърдят пола от партия „Български възход”. В знак на особена благосклонност, партийният вожд назначава Самарджиева за партиен координатор за Благоевград, Кюстендил и Перник. Твърди се, че в седмиците преди вота, тя е участвала в десетки срещи с бизнесмени, чиято репутация е доста спорна.

На закритите разговори са предавани големи суми пари, а в замяна са поемани ангажименти за осигуряване на обществени поръчки или назначаване на посочени от дарителите хора на отговорни държавни постове.
Подобни обещания, както е ясно, могат да се изпълнят само, ако формацията на Стефан Янев участва в бъдещото правителство. Заявка, която генерала побърза да направи още в нощта на изборите. 

От думите на Янев стана ясно, че той е готов за коалиция, както с ГЕРБ, така и с „Продължаваме промяната”, само и само да допринесе за създаване на стабилно правителство. В него естествено, партията му ще има подобаващо представителство.

Хора от Банско разкриват, че амбиции в политиката има и бащата на Самарджиева. Той гравитирал около партия, близка до енергиен бизнесмен, чиито работници на последните избори са били настоятелно посъветвани да гласуват за партията на Стефан Янев.
Източник: Уикенд
 

Скандални разкрития за народен представител от редиците на Стефан Янев

Скандални разкрития за народен представител от редиците на Стефан Янев - Снимка 2