Едва ли актьорът Камен Донев и директорът на Народния театър Васил Василев ще влязат в ролите на боксовите легенди Кубрат Пулев и Антъни Джошуа, но несъмнено мачът между театралите ще е интересен. Не само защото има потенциал от съдебната зала да се пренесе и на спортния ринг.

 

И докато Камен Донев предизвика Василев да се бият като мъже, то директорът го съди за 2 500 лв., защото го нарекъл „мижитурка“, „човечец“ и „нечитав човек“. Все пак Донев поканил Василев на боксовия ринг, за да защити честта си. Той направи това от профила си в социалната мрежа Фейсбук и визира действията на директора на първата ни трупа, който го съди за обида, за която твърди, че му е нанесена от интервю пред bTV.

 

Скандалът в Народния се пренася на боксовия ринг

Донев дори подчерта, че боксовият мач помежду им може да бъде излъчван пряко по телевизията, както и да има залози, приходи, които да постъпят за благородна кауза, подчертавайки, че е абсолютно сериозен и остава в очакване на отговора на отсрещната страна. Не пропусна да подчертае, че ако Василев има нужда от пари, веднага може да му даде 2 500 лв., без да се налага да му ги връща.

 

Малко преди Донев да предизвика Василев на боксов мач стана ясно, че в Софийски районен съд са образувани две дела във връзка с напрежението между Александър Морфов и Васил Василев. Както е известно Морфов бе уволнен от Василев. Първото дело е по иск на актьора Валери Йорданов срещу Васил Василев. Той претендира за обезщетение от 10 000 лв. заради влошеното му здравословно състояние в резултат на случващото се в Народния. Засега обаче е предявил частичен иск за 1000 лв. 

 

Второто е по тъжба на театралния директор, който се почувствал обиден от изказване на актьора Камен Донев в интервю за bTV.

Докъде ще стигнат тези дела и как ще приключат в крайна сметка, само времето ще покаже.

Източник: Уикенд