Оказва се, че е необходима точно една минута на бежанец, за да премине оградата по границата, за която бяха похарчени луди пари.

По-рано днес министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев разкри, че предстоят кадрови промени в състава на регионалните дирекции на Гранична полиция, тъй като разполага с данни за намесата на служители в схемата за трафик на мигранти.

Вътрешният министър уточни, че вече има нужните данни, уличаващи различни хора от ръководния състав. Тази сутрин двамата с министъра на отбраната Димитър Стоянов инспектираха охраната на българо-турската граница.

За съжаление фактите са повече от тъжни – въпреки подсилването със стотици военни сили, охраната по границата е изключително лесно преодолима. Това е и причината, поради която мигрантите у нас никнат като гъби.

Министър Демерджиев сподели, че най-разпространения начин за преодоляването на оградата по границата ни е чрез стълба. Не се налага да правят дупки в съоръжението, просто поставят стълба и за една минута, най-много две, са от другата страна.

В социалните мрежи бе разпространено и видео, което разкрива не само как мигрантите преодоляват с лекота съоръжението, а дори се подиграват и на граничните служители. 
В същото време стана ясно, че пакистанци минават, ядат и пият на оградата. Поръчват си кебапчета, кюфтета и пици.

Заради множеството сигнали, че гранични служители са обвързани с каналджии, предстоят рокади по високите етажи, увери министър Иван Демерджиев.
Източник: bgonair.bg

Скандал! Точно 1 минута е нужна на бежанец да премине оградата по границата (ФОТО)