Щерката на Мустафа Карадайъ - Джейлан запалена по театъра!

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ няма шанс децата му да продължат политическия му път. Голямата му дъщеря Айсел се занимава с музика и е преподавател в училище, а малката Джейлан е звезда на театралната сцена. [caption id="attachment_462542" align="aligncenter" width="300"]Мустафа Карадайъ Щерката на Мустафа Карадайъ с призвание в театъра[/caption] Красивото момиче подобно на сестра си има уклон към изкуството, но за разлика от нея, вместо музиката избира театралната сцена още на 6-годишна възраст. И докато почетният председател Ахмед Доган водеше на партийни сбирки дъщеря си Демет и сина Демир с надеждата да ги въвлече в политическите урагани, децата на лидера Карадайъ не искат и да чуят за политика.

Подобно на друго дете от властовия елит - дъщерята на президента Румен Радев, Дарина, Джейлан е твърдо решена да е актриса, а на сцената е вече над десетилетие.

Таткото на Айсел и Джейлан няма нищо против интересите на дъщерите си, затова още от малки позволил и двете да се запишат в театрална школа „Ведна“, а двете сестрички дори играят на една сцена. Въпреки невръстната си възраст Джейлан е покорена от светлината на прожекторите и интересните роли и вече над десетилетие има участия в множество постановки и успява дори да грабне награда за главна женска роля. Дъщерята на лидера на ДПС е звезда в „Сън в лятна нощ“, а в комичната пиеса „Семейство Адамс“ е неузнаваема - влиза в ролята на дъщерята на щурото семейство Уензди, като с черна перука с плитки и тематичен грим дори се опитва да убие на сцената „брат“ си Пъгзли за веселие на публиката. Театралната кариера на Джейлан за малко да се провали, след като школата остава само с момичета за ролите в един от сезоните и е на ръба да се разпадне, но за щастие, това не се случва. Джейлан и Айсел, която по-късно се прехвърля към музиката и педагогиката, продължават да греят на сцена. Дъщерята на лидера на ДПС е звездата. Ролите й в „Пепеляшка“ и „Къде е завещанието“ по Агата Кристи дори и я пращат в театър „Възраждане“ на голяма сцена. Сестра й Айсел пък за пръв път опитва режисура в „Дегустаторът“ по Роалд Дал. А Джейлан продължава напред и успява да грабне наградата за главна женска роля за „Скъпа Памела“ от фестивала в Дома на културата в столицата, научи вестник „България Днес“. Дъщерята на лидера на ДПС днес признава, че е всичко, което е като личност, благодарение на 12-годишното си участие на сцената, а школата е второто й семейство. „Благодарна съм за всичко, което съм получила от тази школа умения, спомени, семейство и много дълъг живот, ако смятаме, че смехът удължава живота“, казва с усмивка Джейлан.