Шеф Петров продължава да размишлява публично върху въпросите, които го интересуват!
"Бакхус, Go guide и всички които постилат пътя към Ада! ******* КОГАТО САМИ НАРИЧАМЕ КУПИТЕ СЪС СЛАМА КИТНА ГРАДИНА, НИКОЙ НЯМА ДА ПОВЯРВА В ЦВЕТЯТА НА БЪЛГАРИЯ!!!..ИЛИ ЗА ЛЪЖЕ-КУЛТОВЕТЕ КОИТО САМИ РАЖДАМЕ! Използвам този почивен ден, заслужено такъв, след вчерашните битки :) за малко размисъл над наболели теми! Една от тях е посещението на едни от уважаваните по света журналисти, писатели или както се наричат "посланици " на Файн Дайнинг храненето. Голямо влияние и рутина свързана с консултации за всички световни Гайдове и консержи!!! За добро Или за лошо( аз мисля, че за добро) в София пристигна една такава дама. Писателка, посланик, блогър и журналист в една от медиите която публикува и за Обединените Арабски Емирства..предприела скромно пътуване(за онези стандарти) но все пак Вип гост в Интерконтинентал. За целта на визитата може да гадаем, но със сигурност за добрите отзиви за туризма в България и за информация за нивото на Гурме, Файн Дайнинг храненето у нас. Разполага с не много информация, голяма част базирана на ТрипАдвайзър естествено като специалист не се води по местата където в София конспиративно са заели челните места всякакви капани и фрик-сандвичарии с банички. Определени са местата и жената тръгва с целия си професионализъм, чувство знание и интелигентност! Естествен случва се най-лошото.! Софийския любимец, любовта на всички журналисти, гайдове и други, торови( по нейни думи) с яйца един от групата.. но това не е най страшното! Страшното е че най-префърцунения стайлинг за ресторанти с толкова класа у нас е описан доста зле( горе-долу по същия начин ми го обрисува и един агент на Мишлен преди 2 години) Най-страшното, че кухнята с най-много заявки за български текстури в новото време е описана като ястия без никаква текстура и вид Описана по начин който не само не се яде но и не се снима.. Сомелиерът който се води, пак по тези списания един от най-великите у нас е описан като човек за смяна, с абсолютно безмислен избор. Готвача който обикаля около масите, прилича повече на някой който се закача с младежите, отколкото с храната. Ужасно..толкова е ужасно, отиват си недоволни с лош вкус и отровени от яйца. На другия ден са наши гости, естествено толкова сърдити на България и въобще че са тук. Описват добре и нашите грешки и липси по дизайна( но естествено не знаят, че ние не сме толкова богати и че сме двама готвачи, които работим постепенно над дизайна) отбелязват слабостите при сервиз но, се спасяваме с вкусната и креативна храна, която по техни думи си заслужава да се спреш и да опиташ...Но и ние има какво да подобряваме..Ние знаем това и благодарим на тези хора.Аз влезнах в контакт и обещах следващия път да сме още по-добри. Това което искам да кажа, че ми е жал за тези деца в онзи ресторант, защо те са напомпани с величие, преди няколко дни големият и шеф който изгони преди месеци креативния си готвач се вживяваше на Файн Дайнинг икона..пишеше в интервюта колко е велик с каква велика концепция за Новата Българска кухня, как всичките му заведения са върха на сладоледа.. а се изложи толкова жестоко, че ми стана жал!!! Защото вие ръкопляскащите така лъжете този човек, че го завличате на дъното с децата които го следват. Той трябва да се наведе да преосмисли всичко, да се извини и да продължи напред правилно, и като нас да набележи цели и да ги следва. Защото когато един лъже-култ създаден от вас се потопи той потопява цяла България.Става трудно и за нас, било малко по-добри...защото ние не искаме никой да се излага така..защото така се излагаме всички! ТАКА-ЧЕ НЕ РЪКОПЛЯСКАЙТЕ , НЕ СЪЗДАВАЙТЕ ЛЪЖЕ КУЛТОВЕ, ЗАЩОТО НИКОЙ НЯМА ДА ПОВЯРВА ЧЕ БЪЛГАРИЯ Е КИТНА ГРАДИНА..КОГАТО ГО ПРАЩАТЕ В КУПИ СЪС СЛАМА!! .... и въобще кога ще започнем да мислим не как ние се виждаме, а как ни вижда света!???? Да не си мислим че сме чудото на планетата..като този велик бизнесмен с 560 ревюта на ресторант отворен 800 дни :)" - написа
шеф Петров, без редакторска намеса.
Коментирай