СЕМ ще накаже Иван и Андрей заради ударната агресия на „алфа-мъжкарите” в Базата

СЕМ най-после извади и секирата срещу Иван и Андрей.

След като дългото дебнене на „Шоуто на Слави” и дори „Под прикритие” регулаторният орган се събуди и най-сетне ще подхване и Опосумите. Е, причината не е, защото някой наблюдава хитовите продукции, а защото зрителите им вършат работата.

Заради първата страховита игра в „Къртицата” – яденето на живи скорпиони, разгневена дама сигнализирала до СЕМ, похвали се тя самата. Тя написала жалбата си след ужасията, която излъчиха на 24.02.2014. И ето – по живо, по здраво, след няма и два месеца, получила съответния отговор с дата 15.04.2014, видя kliuki.bg

[caption id="attachment_312901" align="aligncenter" width="279"]Отговорът на СЕМ Отговорът на СЕМ[/caption]

Дамата е щастлива, че не е безнаказано да се излъчва жестокост в праймтайма, защото СЕМ я уведомява, че е установено грубо показване на Закона за радио и телевизия.

Феновете на „Къртицата” я поздравиха, че се е опитала да направи нещо добро като гражданин, но не е сполучила съвсем. От регулаторния отговор всъщност щели да действат, защото не са спазили изискването да не се допуска излъчването на послания „внушаващи национална, политическа, етническа, религиозна и расова нетърпимост, възхваляващи или оневиняващи жестокост или насилие...”.

Всеки верен фен на предаването знае в какво се крие колорита на Емил Каменов за зрителите. Влюбеният гигант ухажваше красиво Гергана, но най-интересното от него са убийствените лафове на монтански диалект и историите му, в които има много от „недопустимите” за СЕМ теми.

Друг виновник за евентуалната глоба на Иван и Андрей е Жоро. ММА-боецът е интелигентен и с образование, но това не му пречи да е, меко казано, краен спрямо „различните” от всеки вид.

Е, СЕМ може и да друсне глоба на продуцентите, но колкото и да се наложи да платят, все е малко при рейтинга, който правят.