Той се жалвал от полицейския рекет от около година

Ромският престъпен бос Трайчо Василев-Пиже агресирал към полицейските служители заради опит за рекет. Именно тази водеща версия разследва Инспекторатът към МВР.

Припомняме, че при мащабна акция на жандармерия и полиция в ромската махала в Самоков, Пиже бе закопчан заедно с трима негови гавази. Предстои са бъде съден за нападение над полицейски служители и осуетяване на полицейска проверка. Заедно с доведения му син рискуват 5-годишна присъда.

Пиже е задържан и е лежал в затвора повече от 20 пъти за различни криминални престъпления, в т.ч. и нападение над журналист от Нова тв преди 7 години. Твърди се, че той е дясната ръка на ексдепутата Александър Методиев – Бат Сали. Според неофициални твърдения той контролира повече от три хиляди ромски гласа в региона.

Ромският бос Пиже бил подложен на полицейски рекет от…

Бизнесът с дрога се дирижирал от доведения му син, който дори имал собствена оранжерия за отглеждане на марихуана, скрита край Боровец.

Според един от слуховете незаконната оранжерия се захранва с ток и вода от двореца Царска Бистрица на Симеон Сакскобургготски.

Вътрешният министър Бойко Рашков обяви след акцията, че има много странни и необясними неща в полицейските действия. Той поясни, че към момента тече проверка, която трябва да изясни притеснителните детайли.

Запознати сочат, че Пиже е бил рекетиран от МВР за пари и това е предизвикало агресията му спрямо полицаите. Мълвата носи, че в опитите за рекет над него са замесени двама от местните полицейски служители. Единият от тях е дългогодишният полицейски директор в Самоков – Филип Благоев, а другият – настоящият полицейски шеф Янко Рогачев. Към днешна дата Благоев е началник на управлението в Ихтиман.

Запознати твърдят, че след като били открити наркотиците в автомобила на сина му, Пиже бил повикан от полицаите, за да се разберат. При пристигането му, му било заявено, че ще се наложи да плаща месечна „такса спокойствие“ в размер на 10 хиляди лева. След това обаче ситуацията ескалирала и се стигнало до разигралия се екшън.

Пиже се оплаквал от полицейски рекет преди повече от година. Той твърдял, че бил изнудван от Иво Трайков – нач. Отдел „ПБПОПИ“ под давление на Филип Благоев. Според мълвата именно заради тези сигнали Благоев бил преместен в Ихтиман през миналата есен.

Източник: Уикенд