Пожар пламна в центъра на София в хотел „Ле Фльор“.  Той се намира в пешеходната зона на булевард Витоша. Хотелът се свързва със сочения за кокаинов бос Евелин Банев, известен като Брендо. В момента той е издирван от международната полицейска организация Интерпол.

Пожар захапа хотела на Брендо (СНИМКИ)

Луксозният имот официално е собственост на софийска счетоводна фирма, която го е купила преди 5 години за над 4.5 милиона лева. Те са платени по офшорна сметка, зад която се твърди, че стои соченият за криминален бос.

Пожар захапа хотела на Брендо (СНИМКИ) - Снимка 2

Към момента няма данни да има пострадали от огнената стихия, а днес се очаква и официално изявление от властите.

По непотвърдена информация Банев най-вероятно се укрива в република Турция, след като има присъди за наркотрафик в България, Румъния и Италия.

Пожар захапа хотела на Брендо (СНИМКИ) - Снимка 3

През септември на 2021-ва година ъндърграунд босът бе зрелищно арестуван в украинската столица. Бяха разпространени и кадри от задържането. В официалната информация се споменаваше единствено, че е заловен българин на 55 години, който е издирван за присъда от 6 години в България и 10.5 в Румъния. Това напълно отговаря профила на боса от Тополовград.

Пожар захапа хотела на Брендо (СНИМКИ) - Снимка 4

Малко след това властите в България потвърдиха, че става въпрос именно за него. През 2018-та година бе осъден за пране на пари и на последна инстанция, след което мистериозно изчезна от обсега на българските власти.

Пожар захапа хотела на Брендо (СНИМКИ) - Снимка 5

Снимки: lupa.bg

Източник: lupa.bg