Пожар пламна в центъра на София в хотел „Ле Фльор“.  Той се намира в пешеходната зона на булевард Витоша. Хотелът се свързва със сочения за кокаинов бос Евелин Банев, известен като Брендо. В момента той е издирван от международната полицейска организация Интерпол.

Луксозният имот официално е собственост на софийска счетоводна фирма, която го е купила преди 5 години за над 4.5 милиона лева. Те са платени по офшорна сметка, зад която се твърди, че стои соченият за криминален бос.

Към момента няма данни да има пострадали от огнената стихия, а днес се очаква и официално изявление от властите.

По непотвърдена информация Банев най-вероятно се укрива в република Турция, след като има присъди за наркотрафик в България, Румъния и Италия.

През септември на 2021-ва година ъндърграунд босът бе зрелищно арестуван в украинската столица. Бяха разпространени и кадри от задържането. В официалната информация се споменаваше единствено, че е заловен българин на 55 години, който е издирван за присъда от 6 години в България и 10.5 в Румъния. Това напълно отговаря профила на боса от Тополовград.

Малко след това властите в България потвърдиха, че става въпрос именно за него. През 2018-та година бе осъден за пране на пари и на последна инстанция, след което мистериозно изчезна от обсега на българските власти.

Снимки: lupa.bg

Източник: lupa.bg