Спасителите откриха починал възрастния мъж, изчезнал около Коледа в Пирин планина. Дрон преди това е заснел тяло на човек при огледите и спасителните екипи са се насочили натам. Големият шок дошъл, след като отишли до труднодостъпното място и там открили 2 трупа. Единият е на Пламен Христов на 69 години, който се издирва от седмица.

Още в следващите дни след обявяването, че е в неизвестност запознати споделиха, че са скептични за развръзката на ситуацията. Зимата в планината е разгара си – има сняг, температурите през нощта падат доста под 0-та и е трудно човек без екипировка да оцелее за дълго време.

Към момента се работи по няколко версии, като основна е, че 2-мата туристи са се засекли в планината и са тръгнали заедно. В последствие вероятно единият от тях се е подхлъзнал и паднал в бездната, а другият може би се е опитал да му помогне.

Открити са македонски банкноти и ключове в неидентифицираното тяло. Те ще бъдат транспортирани в Банско, където предстои аутопсия и други следствени действия.

Съобщиха, че това е прецедент и аварийните служби се сблъскват за първи път с такова нещо.

Източник: blitz.bg

Планински спасители откриха 2 трупа, случаят е прецедент в България

Планински спасители откриха 2 трупа, случаят е прецедент в България - Снимка 2