Новоизлюпената партия на бившия служебен премиер Стефан Янев си намери доста скандални партньори за предстоящите избори.

Тъй като хората му не дочакаха вписването на съда, ще използват регистрацията на три маргинални партийки.

Със сигурност ще останете изненадани като научите кои са ортаците на поредния спасител с проруска ориентация и зелени чорапи.

Оказва се, че компания на генералските хора ще правят „Партия на зелените“, „Земеделски народен съюз“ и „Свобода“.

Най-скандалното в случая обаче е, че сред коалиционните партньори на Стефан Янев са близки до бегълците от закона Братя Галева, както и съратници на Коце Маца.

„Партията на зелените“ е творение от 2001 г., а неин пръв председател е скандалният футболен шеф Христо Порточанов, който не се задържа дълго на поста и бе изритан след поредица от скандали.

В медиите като председател на партията се представя бизнесменът Христо Дунчев, но според запознати реално неин председател е адвокатът на Братя Галеви – Йонко Гергов.

Първото бойно кръщене на формацията е през 2003 г. като в Петрич тя е в коалиция със „За нашия Петрич“, чийто представител е наркобосът и контрабандист Константин Хаджииванов, по-известен като Коце Маца. С гласовете на циганската махала той бива избран за съветник и дори за кратко е шеф на Общинския съвет. В партията изплуват и още скандални имена като тези на Димитър Бухларски и Мирчо Циганина, чиито фирми са разследвани за източване на държавния резерв.

Другият коалиционен партньор на Стефан Янев е маргиналната партийка „Свобода“, която е творение на покойния Павел Чернев.

Начело на третия партньор „Земеделски народен съюз“ пък стои Румен Йончев, който е пълно олицетворение на термина „политически номад“. След всички партии, през които мина, накрая той се залепи за Мая Манолова и дори стана депутат.

Предвид всичко това мнозина си задават въпроса с тези ли хора Стефан Янев възнамерява да ни „спасява“.

Източник: Уикенд

Партията на Стефан Янев се напълни с политически номади