Болката на Тончо Токмакчиев е задушаващо силна!

Огромна трагедия сполетя любимия на много българи комичен актьор Тончо Токмакчиев, който днес се сбогува с татко си. 83-годишният художник Ненко Токмакчиев почина след продължителна и неравна битка с тежко заболяване. А мъката на близките и най-вече на сина му е огромна.

Бащата на Тончо Токмакчиев е получил голямата награда "Кирил и Методий" за уникалното си творчество, а през живота си е заслужил десетки други отличия. Бургас го признава за свой почетен гражданин през 2001-ва година, а картините му са били излагани, както в ред наши градове, така и в чужбина.

Toncho-TokmakchievНационалната и софийската художествени галерии са щастливи притежатели на някои от най-перфектните творби на майстора.

Приятелите и семейството на Тончо Токмакчиев са неотлъчно до него в огромната болка и изпитание, за да му влеят кураж да продължи напред.

Макар и от разстояние, кураж и вяра на любимия си актьор дават и хилядите му почитатели, които се надяват, че болката няма да отнеме завинаги чаровната усмивка на комика и отново ще го зърнат на сцената и телевизионния екран с целия му неоспорим талант.