Две автокъщи са изгорели с над 10 милиона лева

При все, че убиецът Георги Семерджиев е бил обявен за общонационално издирване месец преди адското меле, при което отне живота на две млади жени, той е фучал необезпокоявано из София с джип с фалшиви немски регистрационни номера. Освен това возилото е било с тъмни стъкла и оборудвано със синя полицейска лампа.

Смразяващи кадри от видеокамери показват как мощното „Ауди“ Q7 на Георги Семерджиев дори не намаля скоростта, приближавайки червения светофар, в резултат на което помита таксиметрова кола. След това се удря в асансьора на метростанцията и разцепва возилото на две.

Половината, в която се намират Георги Семерджиев и спътницата му се влачи повече от 40 метра и се спира в пресечката малко по-нагоре. Двамата веднага бягат от местопроизшествието. На следващия ден обаче баретите от отряд „Кобра“ го залавят и той вече е въдворен в ареста.

Няма да повярвате кой пази убиеца Георги Семерджиев от проблеми

Оказва се, че 44 годишният Георги Семерджиев се е ползвал с полицейски чадър. Последният път, в който проваленият футболист се сблъскал със столичната Пътна полиция бил на 11 юни. Тогава книжката му била отнета и е обявен за национално издирване, след като полицаи в Студентски град го залавят да шофира друсан с кокаин и амфетамин.

Така и не става ясно обаче защо не е закопчан още тогава и въдворен в ареста.

Хора от столичните ъндърграунд среди издават, че Георги Семерджиев е пазен от ченгета от ГДБОП заради апетитен криминален бизнес, свързан с автоизмами, ВИП жени за забавление и търговия с дрога.

Някогашният футболист си партнира в сенчестите схеми с хора на Златко Баретата и прочутия автокрадец Светослав Петков – Лъвицата. Според запознати в далаверите участват и антимафиоти на високо ниво от ГДБОП, които прибирали месечни рушвети в размер на 5 бона от криминалната задруга.

Георги Семерджиев бил забелязван ежедневно да си пие кафето с мастити полицаи в заведение на бул. „Симеоновско шосе“.

Чадърът върху него бил разпънат директно от ГДБОП, както и от ченгетата от 4-то и 6-то РПУ в София.

Две автокъщи са изгорели с над 10 милиона лева само през последната година заради схемата с автоизмами, прилагана от Семерджиев.

При все, че има подадени сигнали за крупните измами, прокуратурата и до момента не е образувала наказателно производство срещу бандитите.

Със сигурност обаче не Георги Семерджиев е инициатор на крупната измама, тъй като в противен случай отдавна нямаше да е измежду живите. Твърди се, че над него стои Златко Баретата.

В кримидосието му има и дело за търговия с дрога, заради което е изкарал 10 месеца зад решетките миналата пролет.

Криминалисти разкриват, че преди 6-7 години той отговарял за кратко за пласирането на кокаин в столични топ заведения в центъра, където имал разположени 20-тина дилъри.

Източник: Уикенд